Mariestads församling

Musik, dans & konst

Här i Mariestads församling finns rum för hela människan.

Vi tror att allt som vi kan uppfatta och uppleva med våra sinnen och våra kroppar hjälper oss att öva tro, tillit, medkänsla och kärlek.

Vi har ett levande musikliv med fyra heltidsanställda musiker och fem körer. Våra gudstjänster har ofta musikinslag av hög kvalité och som församlingsmedlem kan du själv vara med och musicera.
Här kan du läsa mer om musiken!

Vi inbjuder också till dans i form av Heliga danser (cirkeldans).
Denna rörelse i gemenskap ger oss glädje och inre utveckling, för kropp och själ och alla våra hjärnceller. Man mår bra av dans och musik!
Här kan du läsa mer om dansen!

Varje månad har vi en ny konstutställare i Marieholmskyrkan.
I vernissagen ingår  en Vardagsmässa i Färg och Form då konstnären själv medverkar.
Konst öppnar upp till själens inre rum, den renar och helar.
Här kan du läsa mer om våra utställningar!