Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Välkommen till Mariestads församling Besöksadress: Nygatan 23, 54231 Mariestad Postadress: Box 2, 54221 Mariestad Telefon:+46(501)390500 E-post till Välkommen till Mariestads församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gudstjänster

En kort introduktion till våra gudstjänster. I vår kalender finns alla gudstjänster presenterade. Det är bara att klicka på önskat datum.

Vad är en gudstjänst? I gudstjänsten möts vi, det är det enkla svaret. Det är ett möte där den enskilde, den lokala församlingen, den världsvida kyrkan och Gud kommer samman. I böner, sånger och annan liturgi finner vi former för att gestalta allt detta och rum för detta. Men det är också mer än gestaltning - i bönen, det predikade ordet och nattvarden kommer Gud oss till mötes och väcker och stärker tro.
Svenska kyrkans gudstjänster är visserligen unika för varje tillfälle och plats, men de firas efter en gemensam ordning i hela landet. Denna gemensamma ordning anknyter också mycket till en allmänkyrklig tradition. Vi kan känna igen mycket av det som sker i en gudstjänst i Neapel, Moskva eller Rio de Janeiro, även om såväl vissa bruk som språket är oss främmande.