Foto: Jesper Wahlström

Act Svenska kyrkan

Hjälp oss att hjälpa!

Församlingens swishnummer kopplat till Act Svenska kyrkan är: 123 100 88 95
Tack för att du skänker en gåva.

Varje människa har rätt till ett värdigt liv. Därför har vi som kyrka ett självklart uppdrag att arbeta även internationellt mot orättvisor och förtyck. Det gör vi genom Act Svenska kyrkan

Alla människor hör ihop. Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds,eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Act Svenska kyrkan grundar sitt internationella arbete i sin identitet som kyrka. Vi tror på en Gud som tar ställning för den som är nedtystad, lever under hot eller befinner sig i en utsatt situation. Act Svenska kyrkan står upp för allas lika värde och rättigheter oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet eller religiös uppfattning.

Nödrop för Ukraina!

Två brandmän står och tittar på ett sönderbombat hus.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Hjälp oss att hjälpa där det behövs som mest!

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkan och Coronakrisen

När världen drabbas av coronapandemi förvärrar det en redan svår situation för människor som lever i stor utsatthet. Din gåva gör skillnad!