Ledig tjänst: organist 100%

Maria Magdalena församling i Stockholm söker en organist. Sista ansökningsdag 31 mars 2017.

Maria Magdalena församling ligger mitt på ett pulserande Södermalm ett stenkast från Slussen. Församlingens ledord är: I Kristus delar vi bröd och liv. Vi vill kombinera en trygg kristen tro med ett varmt socialt engagemang och ett rikt musikliv.

Församlingen har en stor körverksamhet och en lång musikalisk tradition med hög kvalitet.

Efter två större renoveringar, bl.a. av vår kyrka, och fastställande av en ny församlingsinstruktion står vi inför en nystart då vår riktning för de kommande årens arbete ska ta fart.

Vi söker nu en organist för tillsvidareanställning 100%.

I tjänsten kommer det bl.a. att ingå:

• Ansvar för församlingens gudstjänstmusik och att i samarbete med övriga medarbetare arbeta för en god balans mellan tradition och förnyelse.
  • Ansvar för musiken vid kyrkliga handlingar
  • Samarbete med körledare kring gudstjänster samt konserter och ackompanjemang till körerna.
  • Konsertverksamhet, både mindre konserter under veckorna samt under året ett antal större orgelkonserter
  • 1-2 orgelelever då vi anser att det är viktigt att värna och främja kommande generationers organister.

Eventuellt kommer också ett samordningsansvar för musikverksamheten att fogas till tjänsten.

Vi söker dig som:

• Har behörig organistexamen, master/diplomexamen meriterande
  • Har flera års erfarenhet från arbete i församling
  • Brinner för att, med musiken som redskap, bygga och värna om församlingsgemenskap och församlingsutveckling
  • Har erfarenhet av att leda körer
  • Har lätt för att samarbeta
  • Tycker om att söka balans mellan tradition och förnyelse
  • Har goda ledaregenskaper

Provspelning  äger rum 21/4 och körledningsprov tillämpas.

Ansökan

Skickas till Maria Magdalena församling eller Maria Magdalena församling, Box 150 10, 104 65 Stockholm senast 31 mars 2017

För mer information om tjänsten kontakta kyrkoherde Annika Almström, epost: Annika Almström Telefonnummer: 08-462 29 41