Kyrkoval 2017

Var med och bestäm vilka som ska få vara med och leda församlingen och Svenska kyrkan i framtiden.

Vad spelar det för roll om jag röstar?

Svenska kyrkan är Sveriges största medlemsorganisation och styrs demokratiskt. Detta innebär att de som väljs som förtroendevalda i kyrkovalet bestämmer vad Svenska kyrkan ska göra med alla sina tillgångar, allt ifrån kyrkor och medarbetare till verksamheter. Det är din medlemsavgift som de förtroendevalda är valda för att förvalta och de bestämmer hur den ska användas. Om du vill vara med och påverka vad Svenska kyrkan gör med sina resurser har du chansen nu!

Läs mer om hur hela kyrkovalet går till här: svenskakyrkan.se/kyrkoval