Konfirmation Berlin våren 2021

Anmälan är öppen. Välkommen med din anmälan.

Bild: Sara Paladino

ANMÄLAN ÄR NU ÖPPEN
I foldern som skickades ut till berörda på Södermalm, uppgavs att anmälan öppnas 1/9 2020. Detta har nu ändrats och from den 6/5 är anmälan öppen. Sista dag för anmälan är 31/10 2020. Notera att max antal på denna konfirmation är 35 deltagare.

Vi tror och hoppas att kommande vinter ser ut som vi vill. Därför är du välkommen att anmäla dig till konfirmation Berlin 2021

Konfirmationsläsning med träffar på onsdagskvällar, helgläger och en resa till Berlin. Vi gör även en inre resa där vi reflekterar över vår tro och samtidigt funderar över varför världen ser ut som den gör med orättvisor och fattigdom.
Det finns många pågående intressekonflikter i världen idag. Förenklat kan man dela upp dem i motsättningar mellan t ex öst-väst, fattiga-rika, skilda kulturella uttryck och brist på tolerans.

Under historiens gång har religionen haft stor betydelse för utvecklingen på gott och ont. De finns de som begår hemska handlingar i olika religioners namn, samtidigt som det religiösa idealet verkar vara fred. Varför ser världen ut som den gör? Finns det en Gud? Vad är rättvisa? Hur lever vi med sorg? Hur lever vi med glädje?

BERLIN
Vi åker buss till Berlin och bor på centralt på ett vandrarhem. Det finns mycket att berätta om Berlin som återtagit lite av sin plats som Europas huvudstad. Vi kommer bland annat tala om andra världskrigets hemskheter, bekännelsekyrkans kamp mot nazismen, Berlinmuren och dess uppbyggnad och fall, dåvarande Sovjets förtryck och Stasis säkerhetstjänst. Vi kommer bland annat att besöka Judiska museet, åka 5 mil norr om Berlin till Sachsenhausens koncentrationsläger och även se East Side gallery – konstverk på en del av Berlinmuren.

Fakta

Start 20 januari 2021 mellan kl 16.30-18.30. Sedan möts vi varje onsdag 16.30 till 18.30 fram till konfirmationen. Mötesplats Ragvaldsgatan 10.

Läger i Stjärnholm, Nyköping 12-14 februari.

Resa till Berlin 3-10 april.

Konfirmation Söndag den 23 maj 2021, kl 11.00 i S:ta Maria Magdalena kyrka.
Repetion av konfirmationsgudstjänsten, lördag den 22 maj 10.00-12.00

Anmälningsperiod 6/5-31/10 2020 (max 35 anmälda).

Kostnad 700 kr (administrativ kostnad) samt vissa måltider under Berlin-resan. Mer detaljer i anslutning till resan. Fakturan skickas under november.

Föräldramöte 23 april 2021, vi återkommer med tid och plats

Kontaktpersoner:
Hillevi Uddenfeldt, präst, 08-462 29 53, 073-941 55 22
hillevi.uddenfeldt@svenskakyrkan.se

Tomas Sundberg, församlingspedagog, 08- 462 29 64, 073-941 55 26
tomas.sundberg@svenskakyrkan.se

Här anmäler du dig (max 35 deltagare)!

Här lite fakta om regler kring deltagande till våra grupper (läs konfirmation)

Bild: William Warby