Maria Magdalena församling Besöksadress: Sankt Paulsgatan 10, 11846 Stockholm Postadress: BOX 15010, 10465 STOCKHOLM Telefon: +46(8)4622940 E-post till Maria Magdalena församling

Global konfirmation Krakow hösten 2017

Konfirmationsläsning under hösten 2017, helgläger och resa till Krakow på höstlovet

Konfirmationsläsning med träffar på onsdagskvällar, helgläger och en resa till Krakow. Vi gör även en inre resa där vi reflekterar över vår tro och samtidigt funderar över varför världen ser ut som den gör med orättvisor och fattigdom.

Det finns många pågående intressekonflikter i världen idag. Förenklat kan man dela upp dem i motsättningar mellan t ex öst-väst, fattiga-rika, skilda kulturella uttryck och brist på tolerans.

Under historiens gång har religionen haft stor betydelse för utvecklingen på gott och ont. De finns de som begår hemska handlingar i olika religioners namn, samtidigt som det religiösa idealet verkar vara fred. Varför ser världen ut som den gör? Finns det en Gud? Vad är rättvisa? Hur lever vi med sorg? Hur lever vi med glädje?

Under global konfirmation kommer vi inte hinna prata om allt men vi kommer resa en stund tillsammans på spännande upptäcktsfärder i oss själva och i Krakow.

Krakow
Polen och Sverige har ett gemenast förflutet bl a med kung Sigismund, som ligger begraven i Krakow. Under vår resa kommer vi framför allt att fokusera på den moderna historien där kyrkan har spelat en stor roll och har varit en av krafterna som stod på folkets sida under tider av förttryck.

Kyrkan i Polen spelade en avgörande roll i frigörelsen från kommunistregimen och Berlinmurens fall. Påvens besök i Krakow och den kommunistiska säkerhetspolisens mördande av en polsk präst var händelser som bidrog.

Hostel i Krakow

Fackförbundet Solidaritet startade en folkrörelse som var en stor del av motståndet mot kommunistregimen och även de hade nära band till kyrkan.

Vi kommer bl a att besöka Auschwitz och det judiska kvarteren.

Anmälan och start

Börjar 13/9 2017 och sedan varje onsdag 16.30–18.30 t o m 22/11.

Mötesplats: Församlingshuset, Ragvaldsg 10.

Läger 6–8/10 och Krakow/Auschwitz under höstlovet 29/10–4/11 2017.

Sista dag för anmälan: 30/6.

Konfirmation: 26/11 2017 i S:ta Maria Magdalena kyrka.

Kostnad: 1500 kr betalas senast 31 oktober 2017. Ekonomiskt stöd finns att söka hos församlingens stiftelsehandläggare Christina Högman 08-462 29 46. Betalas in på Bankgiro: 283-6336, märk betalningen Krakow17 och konfirmandens namn.

Kontaktperson: Hillevi Uddenfeldt, 08-462 29 53
Hillevi Uddenfeldt

Anmäl dig här:

Läs vår integritetspolicy här: