Konfirmation Europa sommaren 2020 FULLBELAGD

Konfirmationsläsning under våren 2020, med helgträffar och resa till Polen och Tyskland på sommarlovet, 14 till 25 Juni. Konfirmation 28 Juni. Start den 29 mars 2020.

Konfirmationsresa till Gdansk med Solidaritets Center, ett modernt museum om järnridåns början och fall. Vi besöker Warszawa och museet för de polska judarnas historia. Vi ser Krakow och Auschwitz och åker sedan vidare till Lutherstadht Wittenberg och Berlin där vi pratar om murens fall. Sedan hem via Danmark. Vi gör även en inre resa där vi reflekterar över vår tro och samtidigt funderar över varför världen ser ut som den gör med orättvisor och fattigdom. Det finns många pågående intressekonflikter i världen idag. Förenklat kan man dela upp dem i motsättningar mellan t ex öst-väst, fattiga-rika, skilda kulturella uttryck och brist på tolerans.

Under historiens gång har religionen haft stor betydelse för utvecklingen på gott och ont. De finns de som begår hemska handlingar i olika religioners namn, samtidigt som det religiösa idealet verkar vara fred. Varför ser världen ut som den gör? Finns det en Gud? Vad är rättvisa? Hur lever vi med sorg? Hur lever vi med glädje?

Framför Berlinmuren.

Under global konfirmation kommer vi inte hinna prata om allt men vi kommer resa en stund tillsammans på spännande upptäcktsfärder i oss själva och i norra Europa.

Resan

Vi åker buss och bor på vandrarhem. Reserutten är Nynäshamn- Gdansk, sedan Krakow via Warszawa. Därefter Berlin via Wittenberg och slutligen hem via Danmark.

Tyvärr är denna omgäng fullbelagd.

Start 29 mars 2020. OBS NYTT DATUM!

Vi har förträffar under våren. Dessa inleds med Gudstjänst i S:ta Maria Magdalena kyrka kl 11 som vi deltar i. Därefter börjar vi lära känna varandra i våra församlingssalar på Ragvaldsgatan 10. Där serverar vi också en enklare lunch. Dessa träffar avslutas senast kl 14.
Första träffen söndag den 29/3 2020.

Resan

Resa till Polen/Tyskland 14-25 juni 2020.

Att ta med

Exempel på packlista:

• Vind-& regntät jacka
  • Hygienartiklar
  • Bra skor att gå med
  • Ombyteskläder: underkläder, t-shirt, byxor, strumpor och tröja mobilladdare
  • Vattenflaska
  • Fickpengar: allt ingår utom några få måltider. Beräknad kostnad c:a 250 kr för maten samt 300-400 kr till någon glass eller fika när vi är ute. Mer om man ska handla något.

För de som inte är döpta ges tillfälle till det under våren

Kostnadsfritt

Konfirmation

Fotografering och genrep: lördag den 27/6 2020 kl 10 och 12 i S:ta Maria Magdalena kyrka, Bellmansgatan 13.

Konfirmation: söndag 28/6 2020 kl 11 Gudstjänst i S:ta Maria Magdalena kyrka.

Församlingspedagog Tomas Sundberg tomas.sundberg@svenskakyrkan.se
08-462 29 64, 073-941 55 26