Maria Magdalena församling Besöksadress: Sankt Paulsgatan 10, 11846 Stockholm Postadress: BOX 15010, 10465 STOCKHOLM Telefon: +46(8)4622940 E-post till Maria Magdalena församling

Barn och familj

Kärnan i barn- och familjeverksamheten är fasta grupper för barn och föräldrar där vi har samling, leker och pysslar tillsammans.

våren 2018

Barnverksamhet med fasta grupper för barn 0-5 år och föräldrar, föranmälan. Även grupper för ensamstående föräldrar. Ett fåtal platser kvar. Vi träffas i barnlokalen på Ragvaldsg 10 där vi sjunger, leker och pysslar tillsammans. Ring 08-462 29 57 för mer information och anmälan. Välkommen önskar Annika Sydow!

Nyhet! Barn i kyrkan torsdagar kl 09.30-11

För alla åldrar. Vi börjar med sångstund, sen följer fika och lek. Ingen föranmälan. Välkommen!

Knytislunch efter våravslutningen 2017

Mer information om barngrupperna

Grupperna träffas kl 09.30-11.30
Våra träffar börjar alltid med fika och därefter följer sång och pyssel. Vi hjälps åt att plocka undan disk och leksaker.

Vi ser fram emot en trevlig tid tillsammans!

Obs! Ingen grupp vecka 9 (sportlov) och 14 (påsklov).

Alla grupperna har en gemensam avslutning 11/6 kl 10.30. Vi börjar i S:ta Maria Magdalena kyrka och därefter gemensamt knytislunch i församlingssalarna.

Söndagsskola

Under första delen av högmässan samlas alla barn, oavsett ålder, för att lyssna på en bibelberättelse eller möta en person i Bibeln. Söndagsskolan slutar i god tid innan nattvarden. Söndagsskolan sker vid de flesta högmässor. Alla barn är välkomna med eller utan föräldrar. Ingen föranmälan! Välkommen önskar Annika Sydow, församlingsassisstent, 08-462 29 57.

Söndagsskolan börjar för terminen 21 januari 2018.

21/1 Söndagsskolan börjar
28/1 Söndagsskola*
4/2 Söndagsskola
10-11/2 Söndagsskoleläger
4/3 Söndagsskola*
11/3 Små och stora, bibelutdelning
18/3 Söndagsskola*
25/3 Söndagsskola med påskpyssel efteråt
1/4 Söndagsskola**
8/4 Påsklov, ingen söndagsskola
15/4 Små och stora
22/4 Söndagsskola*
29/4 ingen söndagsskola
6/5 Söndagsskola
13/5 Söndagsskola***
20/5 Ingen söndagsskola, konfirmation
*: även söndagsskola med Samuels teologiska hörna från åk 4.
**: även söndagskola med Alfreds filosofiska hörna från åk 3,

Lunch och lek för ensamstående föräldrar

För föräldrar som har gått eller går i grupp i Maria Magdalena församling. Vi träffas och äter lunch, sjunger, leker och pysslar. Vi träffas och äter lunch, sjunger, leker och pysslar. Vi träffas andra lördagen i månaden t o m juni med undantag för februari. Föranmälan fr o m måndagen innan.

påskpyssel

Söndag 25/3 kl 14-16 i församlingssalarna, Ragvaldsgatan 10.
Pyssel för alla åldrar! Ingen kostnad.

Barn i kyrkan

Välkommen till S:ta Maria Magdalena kyrka med ditt barn . Till höger i kyrkan (från huvudingången sett) finns en barnhörna. Du kan också låna en kasse med saker att ha till ditt barn under gudstjänsten. Fråga gärna kyrkvärdarna om ni inte hittar dem.

Mässa med små och stora

Söndag 18/2 kl 11 Mässa med små och stora, präst: Hillevi Uddenfeldt, barnkörerna sjunger.

Söndag 11/3 kl 11 Mässa med små och stora med bibelutdelning, präst: Lars Lifvendahl, barnkörerna sjunger.

Söndag 15/4 kl 11 Mässa med små och stora, präst: Lars Lifvendahl, barnkörerna sjunger.

Maria Panabaj

Ett skolstödssamarbete i Guatemala som har prioritet för flickor (därför att de ofta tvingas vara kvar i hemmet och arbeta). Idag är det 37 barn i projektet från förskola, låg- och mellanstadiet, samt 11 barn i högstadieåldern. Maria Panabaj är ett av församlingens insamlingsprojekt.

Maria Panabaj har en nära koppling till söndagsskolan, där vi alltid tar upp kollekt till detta projekt. Vi utbyter foton och teckningar med varandra. Även barnkörerna har vid de flesta av sina konserter tagit upp kollekt till detta ändamål.

Visningar

Vi har visningar för förskole- och skolklasser i kyrkan i samband med stora högtider som julen och påsken.

Församlingen kan erbjuda

Dop

Ring gärna församlingsexpeditionen på 08-462 29 43 (ti-fr 9-12) för information och bokning. Här kan du läsa mer om dop, dopgudstjänsten, dopklänningar och mycket annat: https://www.svenskakyrkan.se/mariamagdalena/dop

Enskilda samtal

Annika Almström, präst
Elisabeth Jonsson, präst
Hillevi Uddenfeldt, präst
Monica von Schreiner, präst
Lars Lifvendahl, präst
Kostnadsfritt.

Varje vecka

I församlingssalarna Ragvaldsg 10
Lunch tisdagar kl. 12.30-14, vuxen 50:-, barn 10:-
Mässa kl 12 på tisdagar i Kammarmusiksalen
Mässa kl 19 på onsdagar i S:ta Maria Magdalena kyrka kl 19

Förbön
Du kan be om vår förbön eller anonymt lägga en lapp med dina böner i bönelådan som finnns i barnlokalen.

Svenska kyrkans familjerådgivning

Mottagning på Södermannagatan 5, 08-615 11 70. Kyrkans familjerådgivning är till för alla som har svårigheter i sina nära relationer. Till exempel: För er som är gifta eller sammanboende, för er som är skilda eller på väg att skiljas, för dig som har det svårt efter en separation, för dig som har svårigheter att vara förälder eller styvförälder, för vuxna närstående som inte kan komma överens.