Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Maria Magdalena församling Besöksadress: Sankt Paulsgatan 10, 11846 Stockholm Postadress: BOX 15010, 10465 STOCKHOLM Telefon:+46(8)4622940 E-post till Maria Magdalena församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Barn och familj

Kärnan i barn- och familjeverksamheten är fasta grupper för barn och föräldrar där vi har samling, leker och pysslar tillsammans.

 

våren 2019

Barnverksamhet med fasta grupper för barn 0-5 år och föräldrar, föranmälan. Även grupper för ensamstående föräldrar. Vi träffas i barnlokalen på Ragvaldsg 10 där vi sjunger, leker och pysslar tillsammans. Barngrupperna startar måndag 14/1. Välkommen att ringa från 8/1på 072-222 38 40. Välkommen önskar Annika och Lars!

Knytislunch efter våravslutningen 2017

Barn i kyrkan torsdagar kl 09.20-11 

För alla åldrar. Vi börjar med sångstund, sen följer fika och lek. Ingen föranmälan. Välkommen! (se även nedan). Avslutning 23/5. 

Mer information om barngrupperna

Grupperna träffas kl 09.30-11.30
Våra träffar börjar alltid med fika och därefter följer sång och pyssel. Vi hjälps åt att plocka undan disk och leksaker. 

Vi ser fram emot en trevlig tid tillsammans!

Söndagsskola

Under första delen av högmässan samlas alla barn som vill, oavsett ålder, för att lyssna på en bibelberättelse eller möta en person i Bibeln. Högmässan börjar kl 11 på söndagar. Söndagsskolan slutar i god tid innan nattvarden. Söndagsskolan följer skolåret och sker vid de flesta söndagsgudstjänster, förutom vid Mässa med små och stora. Alla barn är välkomna med eller utan förälder. Ingen föranmälan och självklart får föräldrar vara med! Välkommen önskar Annika Sydow, församlingsassisstent, 072-222 38 40.

Hösten 2019
Vi återkommer med startdatum!

Lunch och lek för ensamstående föräldrar

För föräldrar som har gått eller går i grupp i Maria Magdalena församling. Vi träffas och äter lunch, sjunger, leker och pysslar. Lördagar kl 11-14. Datum: 9/3, 13/4, inställt 18/5 & 8/6. Anmälan fr o m måndagen samma vecka till 072-222 38 40. 

 

besök kyrkan med ditt Barn

Välkommen till S:ta Maria Magdalena kyrka med ditt barn . Till höger i kyrkan (från huvudingången sett) finns en barnhörna. 

Mässa med små och stora

Sö 17/2 kl 11 Mässa med små och stora, Lars Lifvendahl, Barnkörerna
Sö 17/3 kl 11 Mässa med små och stora med bibelutdelning, Lars Lifvendahl, Barnkörerna sjunger läs mer här.
Sö 7/4 kl 11 Mässa med små och stora, barnkörerna

Maria Panabaj

Ett skolstödssamarbete i Guatemala som har prioritet för flickor (därför att de ofta tvingas vara kvar i hemmet och arbeta). Idag är det 37 barn i projektet från förskola, låg- och mellanstadiet, samt 11 barn i högstadieåldern. Maria Panabaj är ett av församlingens insamlingsprojekt. 

Maria Panabaj har en nära koppling till söndagsskolan, där vi alltid tar upp kollekt till detta projekt. Vi utbyter foton och teckningar med varandra. Även barnkörerna har vid de flesta av sina konserter tagit upp kollekt till detta ändamål. 

Visningar

Vi har visningar för förskole- och skolklasser i kyrkan i samband med stora högtider som julen och påsken.

Församlingen kan erbjuda

Dop

Ring gärna församlingsexpeditionen på 08-462 29 43 (ti-fr 9-12) för information och bokning. Här kan du läsa mer om dop, dopgudstjänsten, dopklänningar och mycket annat: https://www.svenskakyrkan.se/mariamagdalena/dop

Förbön
Du kan be om vår förbön eller anonymt lägga en lapp med dina böner i bönelådan som finnns i barnlokalen.

Svenska kyrkans familjerådgivning

Mottagning på Södermannagatan 5, 08-615 11 70. Kyrkans familjerådgivning är till för alla som har svårigheter i sina nära relationer. Till exempel: För er som är gifta eller sammanboende, för er som är skilda eller på väg att skiljas, för dig som har det svårt efter en separation, för dig som har svårigheter att vara förälder eller styvförälder, för vuxna närstående som inte kan komma överens. 

http://www.kyrkansfamiljeradgivning.org/