Other languages with Google Translate

Maria Magdalena församling Besöksadress: Sankt Paulsgatan 10, 11846 Stockholm Postadress: BOX 15010, 10465 STOCKHOLM Telefon:+46(8)4622940 E-post till Maria Magdalena församling

Barn och familj

Kärnan i barn- och familjeverksamheten är fasta grupper för barn och föräldrar där vi har samling, leker och pysslar tillsammans.

HÖSTEN 2019

Barnverksamhet med fasta grupper för barn 0-5 år och föräldrar, föranmälan. Även grupper för ensamstående föräldrar. Vi sjunger, leker och pysslar tillsammans. Barngrupperna startar måndag 30/9. Välkommen att ringa från 23/9 på 072-222 38 40. Välkommen önskar Annika och Lars.

Barngrupperna, måndag-onsdag
Måndag: Barn mellan 2-6 år
Tisdag: Babygrupp
Onsdag: Ensamstående föräldrar (Se även nedan om Lunch & Lek)

Grupperna träffas kl 09.30-11.30
Våra träffar börjar alltid med fika och därefter följer sång och pyssel. Vi hjälps åt att plocka undan disk och leksaker.
Plats: Barnlokalerna, Församlingshuset, Ragvaldsgatan 10

Knytislunch efter en våravslutning

Barn i kyrkan, torsdagar, start 26/9
För alla åldrar. Vi börjar med sångstund kl 09.20, sen följer fika och lek till kl 10.50. Ingen föranmälan. Välkommen! (se även nedan).
Plats: S:ta Maria Magdalena kyrka, ingång södra porten

Lunch och lek, för ensamstående
Vi träffas lördag mellan 11-14. Vi startar med lunch och därefter sångsamling, pyssel och lek.
Obligatorisk anmälan till Annika Sydow, 072-222 38 40. Kostnad 50 kr per familj. Betalas kontant.
Lördagar 12/10, 9/11 och 7/12
Plats: Församlingssalarna, Församlingshuset, Ragvaldsgatan 10

OBS! Nu i höst finns det platser kvar i Babygruppen på tisdagar samt Gruppen för ensamstående föräldrar på onsdagar.

Vi ser fram emot en trevlig tid tillsammans!

Skoj på gång, julpyssel i december
15/12 mellan 13-15 har vi julpyssel för alla åldrar.
Plats: Församlingssalarna, Församlingshuset, Ragvaldsgatan 10

Söndagsskola

Under första delen av högmässan samlas alla barn som vill, oavsett ålder, för att lyssna på en bibelberättelse eller möta en person i Bibeln. Högmässan börjar kl 11 på söndagar. Söndagsskolan slutar i god tid innan nattvarden. Söndagsskolan följer skolåret och sker vid de flesta söndagsgudstjänster, förutom vid Mässa med små och stora. Alla barn är välkomna. Ingen föranmälan och självklart får föräldrar vara med! Välkommen önskar Annika Sydow, församlingsassisstent, 072-222 38 40.

Hösten 2019
Den 29/9 startar Söndagsskolan.

besök kyrkan med ditt Barn

Välkommen till S:ta Maria Magdalena kyrka med ditt barn . Till höger i kyrkan (från huvudingången sett) finns en barnhörna, där barnen kan pyssla och leka.

Mässa med små och stora

Sö 6/10 kl 11 Mässa med små och stora, Lars Lifvendahl, Barnkörerna
Sö 10/11 kl 11 Mässa med små och stora Hillevi Uddenfeldt, Barnkörerna

JULAFTON

Ti 24/12 kl 11 Samling kring krubban, Lars Lifvendahl och Annika Sydow

Maria Panabaj

Ett skolstödssamarbete i Guatemala som har prioritet för flickor (därför att de ofta tvingas vara kvar i hemmet och arbeta). Idag är det 37 barn i projektet från förskola, låg- och mellanstadiet, samt 11 barn i högstadieåldern. Maria Panabaj är ett av församlingens insamlingsprojekt.

Maria Panabaj har en nära koppling till söndagsskolan, där vi alltid tar upp kollekt till detta projekt. Vi utbyter foton och teckningar med varandra. Även barnkörerna har vid de flesta av sina konserter tagit upp kollekt till detta ändamål.

Visningar

Vi har visningar för förskole- och skolklasser i kyrkan i samband med stora högtider som julen och påsken.

Församlingen kan erbjuda

Dop

Ring gärna församlingsexpeditionen på 08-462 29 43 (ti-fr 9-12) för information och bokning. Här kan du läsa mer om dop, dopgudstjänsten, dopklänningar och mycket annat: https://www.svenskakyrkan.se/mariamagdalena/dop

Förbön
Du kan be om vår förbön eller anonymt lägga en lapp med dina böner i bönelådan som finnns i barnlokalen.

Svenska kyrkans familjerådgivning

Mottagning på Södermannagatan 5, 08-615 11 70. Kyrkans familjerådgivning är till för alla som har svårigheter i sina nära relationer. Till exempel: För er som är gifta eller sammanboende, för er som är skilda eller på väg att skiljas, för dig som har det svårt efter en separation, för dig som har svårigheter att vara förälder eller styvförälder, för vuxna närstående som inte kan komma överens.