Barn och familj

Kärnan i barn- och familjeverksamheten är fasta grupper för barn och föräldrar där vi har samling, leker och pysslar tillsammans.

Våren 2017

Barnverksamhet med fasta grupper för barn 0-5 år och föräldrar, föranmälan. Även grupper för ensamstående föräldrar. Ett fåtal platser kvar. Vi träffas i barnlokalen på Ragvaldsg 10 där vi sjunger, leker och pysslar tillsammans. Ring 08-462 29 57 för mer information och anmälan. Välkommen önskar Annika Sydow!

Mer information om barngrupperna

Grupperna träffas kl 09.30-11.30
Våra träffar börjar alltid med fika och därefter följer sång och pyssel. Vi hjälps åt att plocka undan disk och leksaker.

Vi ser fram emot en trevlig tid tillsammans!

Lunch och lek för ensamstående föräldrar

För föräldrar som har gått eller går i grupp i Maria Magdalena församling. Vi träffas och äter lunch, sjunger, leker och pysslar. Vi träffas andra lördagen i månaden (förutom februari) t o m juni. Föranmälan fr o m måndagen innan.

Visningar

Vi har visningar för förskole- och skolklasser i kyrkan i samband med stora högtider som julen och påsken.

Barn i kyrkan

Välkommen till S:ta Maria Magdalena kyrka med ditt barn . Till höger i kyrkan (från huvudingången sett) finns en barnhörna. Du kan också låna en kasse med saker att ha till ditt barn under gudstjänsten. Fråga gärna kyrkvärdarna om ni inte hittar dem.

Mässa med små och stora

Söndag 19/2 kl 11 Mässa med små och stora, präst: Hillevi Uddenfeldt, barnkörerna sjunger.

Söndag 19/3 kl 11 Mässa med små och stora, präst: Hillevi Uddenfeldt, barnkörerna sjunger.

Söndag 23/4 kl 11 Mässa med små och stora, präst: Hillevi Uddenfeldt, barnkörerna sjunger.

Söndag 21/5 kl 11 Mässa med små och stora, präst: Elisabeth Jonsson, barnkörerna sjunger.

Söndagsskola

Under första delen av högmässan samlas alla barn, oavsett ålder, för att lyssna på en bibelberättelse eller möta en person i Bibeln. Söndagsskolan slutar i god tid innan nattvarden. Söndagsskolan sker vid alla högmässor förutom mässa med små och stora. Alla barn är välkomna med eller utan föräldrar. Ingen föranmälan!

Välkommen önskar Annika Sydow, församlingsassisstent, 08-462 29 57.

Maria Panabaj

Ett skolstödsprojekt i Guatemala som har prioritet för flickor (därför att de ofta tvingas vara kvar i hemmet och arbeta). Idag är det 37 barn i projektet från förskola, låg- och mellanstadiet, samt 11 barn i högstadieåldern. Maria Panabaj är ett av församlingens insamlingsprojekt.

Maria Panabaj har en nära koppling till söndagsskolan, där vi alltid tar upp kollekt till detta projekt. Vi utbyter foton och teckningar med varandra. Även barnkörerna har vid de flesta av sina konserter tagit upp kollekt till detta ändamål.

Församlingen kan erbjuda

Dop

Ring gärna församlingsexpeditionen på 08-462 29 43 (ti-fr 9-12) för information och bokning.

Enskilda samtal

Annika Almström, präst
Elisabeth Jonsson, präst
Hillevi Uddenfeldt, präst
Anna Karin Strand Nilsson, diakoniassistent
Kostnadsfritt.

Varje vecka

I församlingssalarna Ragvaldsg 10
Sopplunch tisdagar kl. 12.30-14, vuxen 40:-, barn 10:-
Mässa kl 12 på tisdagar i Kammarmusiksalen
Mässa kl 19 på onsdagar i S:ta Maria Magdalena kyrka kl 19

Förbön
Du kan be om vår förbön eller anonymt lägga en lapp med dina böner i bönelådan som finnns i barnlokalen.

Svenska kyrkans familjerådgivning

Mottagning på Södermannagatan 5, 08-615 11 70. Kyrkans familjerådgivning är till för alla som har svårigheter i sina nära relationer. Till exempel: För er som är gifta eller sammanboende, för er som är skilda eller på väg att skiljas, för dig som har det svårt efter en separation, för dig som har svårigheter att vara förälder eller styvförälder, för vuxna närstående som inte kan komma överens.