Dop av Anna 29 år från Madrid som kommit till Svenska kyrkan i Torrevieja för att låta sig döpas.
Foto: Lilian Ronander

Utforska kristen tro

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över och utforska kristen tro och liv. Kanske är du intresserad av att bli döpt eller konfirmerad, vara med i en bibelstudiegrupp eller få personlig vägledning i kristen tro. Oavsett vad du letar efter finns det plats för dig och dina frågor i Västra Skrävlinge kyrka.

Dopet är en gåva till alla

Dopet är en gåva som bekräftar att vi är unika och oändligt värdefulla i Guds ögon. Dopet erbjuds alla – gammal som ung. Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot. Den som döps blir i och med dopet medlem i Svenska kyrkan och får ta emot nattvarden.

Aldrig för sent att konfirmeras

Blev du inte konfirmerad som tonåring? Inga problem. Det är aldrig för sent att konfirmeras. De erfarenheter, upplevelser och tankar du hittills samlat under livet är en tillgång när du fördjupar dig i livsfrågor och kristen tro tillsammans med andra. Det enda kravet för att bli konfirmerad är att du är döpt.

Om du är intresserad av att bli döpt, konfirmerad eller få personlig andlig vägledning är du välkommen att kontakta prästen Marta Holgersson

Marta Holgersson

Präst, Västra Skrävlinge kyrka