Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.
Foto: Marko T Wramén

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid.

Tornet och ingången till S:t Petri kyrka fotograferade ur ett grodperspektiv.

Kyrkan öppen alla dagar hela sommaren!

S:t Petri kyrka är öppen hela sommaren, alla dagar kl. 10–18. De flesta gudstjänster firas som vanligt och det finns aktiviteter för barn och vuxna, på svenska och engelska.

Siluett av S:t Petri kyrkas torn och byggnader i Malmö.

S:t Petri under Malmöfestivalen

Här kan du läsa om programmet i S:t Petri kyrka under Malmöfestivalen 12–19 augusti. Konserter, guidade turer och aktiviteter för barn och unga är att se fram emot.

En vit mjukisråtta kikar fram bakom ett hörn och under ett rep i kyrkan.

Följ med kyrkråttorna på skattjakt!

S:t Petri är en mycket gammal kyrka, över 700 år. Här har alltid funnits kyrkråttor och nu på sommarlovet kommer de att leda dig fram till en skatt. Varje råtta bär på en ledtråd som lär dig om nya saker och visar sådant du kanske inte sett tidigare. Kul för både barn och vuxna!

Konfirmation i S:t Petri kyrka 2022-2023

En sommar i city med upplevelser, gemenskap och nya vänner. Välkommen att vara konfirmand i S:t Petri kyrka, en av Malmös äldsta kyrkor. Tillsammans går vi på upptäcktsfärd i kyrkans skrymslen och torn, på Berlins gator och torg, bland livets frågor och funderingar och i den kristna tron.

Armband med pärlor i guld, rött, grönt, beige och blå.

Frälsarkransvandring i sommar

Under sommaren är du välkommen på Frälsarkransvandring i S:t Petri kyrka. Vandra i din egen takt och meditera vid pärlorna. Alla vid samma tillfälle eller kanske en pärla om dagen. En folder med karta att följa och texter till varje pärla finns på svenska och engelska.

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Närbild på en sjungande ung manlig körsångare i profil. Han har mörkt hår och mörka glasögon

S:t Petri söker fler körsångare

Vill du också sjunga i någon av S:t Petri kyrkas körer? Kom till öppet rep i vecka 35. I höst startar vi även barnkörer, en flickkör och en gosskör.

Ett modernt spelbord för orgel med sidopaneler som fungerar som touch screens.

Tolv o tie: Lunchmusik

Varje onsdag året runt ges en lunchkonsert i S:t Petri kyrka kl 12.10. Det är en mångårig tradition som lockar en stor publik. För det mesta blir det orgelmusik, men variation förekommer.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Petri kyrka

Du når expeditionen på 040-27 90 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15 , lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Få stöd av kyrkan

Genom diakoni, Svenska kyrkans sociala arbete, kan du få stöd av kyrkan i form av samtal och i kontakten med myndigheter. Kyrkan driver också många mötesplatser där du kan träffa och umgås med andra.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

AKTUELLT FRÅN S:T PETRI KYRKA

S:t Petri under Malmöfestivalen

Publicerad:

Kyrkan öppen alla dagar hela sommaren!

Publicerad:

Följ med kyrkråttorna på skattjakt!

Ladda i Petri under Malmöfestivalen

Publicerad:

Under Malmöfestivalen i augusti välkomnar S:t Petri kyrkas pedagogiska team ungdomar (10–15 år) i kyrkan. Fyll på batterierna inför skolstarten med samtal och kreativitet. Tre eftermiddagar, ingen anmälan.

S:t Petri söker fler körsångare

Kyrkoblad sommaren 2022

Kyrkoblad för S:t Petri kyrka sommaren 2022 inkl medverkan i Nationella totalförsvarets dag, Malmö Pride och Malmöfestivalen. Reportage, verksamheter och kalendarier.