Fundersam
Foto: Camilla Cherry /Ikon

Kraftstationens samtalsmottagning för unga

Kraftstationen har en samtalsmottagning för dig mellan 16–25 år. Här kan du få prata med en socionom eller en präst. Det är upp till dig vad du vill eller har behov av att prata om. Alla har tystnadsplikt. Samtalen är gratis och du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Du bestämmer vad du vill prata om

Samtalen kan handla om precis vad som helst. Du bestämmer. Relationer, tankar om livet i stort och smått, tro och religion, funderingar om framtid, identitet, sexualitet eller skolsituation. Vi finns här för dig oavsett om du känner dig deppig, ensam, orolig eller kanske glad och kär. Det finns möjlighet till regelbunden kontakt under kortare eller längre tid.

Vi som arbetar här har tystnadsplikt och för inga journaler. Fråga gärna oss om hur tystnadsplikten fungerar om du vill veta mer. Samtalen är kostnadsfria.

Stöd vid kontakt och möten med myndigheter

Du kan även få stöd av någon som följer med dig på ett möte eller hjälper dig att få kontakt med till exempel skola, ungdomsmottagning, psykiatri, arbetsförmedling, tandläkare med flera.

Boka tid

Maila, sms:a eller ring oss för tidbokning. Vi svarar måndagar kl. 16–17 och övriga vardagar kl. 9–16.

E-post: kraftstationen.malmo@svenskakyrkan.se
Telefon/sms: 076-891 68 93