Foto: Helena Roslund

Sjung i kör

S:t Petri kyrka är hem för S:t Petri ungdomskör (SPUK), damkören Petri Femme, kammarkören Petri Sångare, S:t Petri Motettkör och Petri Vokalensemble. Flera av körerna räknas till regionens främsta.

Så anpassar sig S:t Petri körer till coronapandemin

Samtliga körer i S:t Petri kyrka är igång och övar. Alla repetitioner följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring körsång. Det innebär bland annat att vissa körer övar stämvis, andra övar i helgrupp i kyrkan  med 1,5 meters mellanrum.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring körsång

Ungdomar sitter på stolar och på golvet.
S:t Petri ungdomskör (SPUK) har vunnit flera internationella körtävlingar. Foto: Svenska kyrkan Malmö

S:t Petri Ungdomskör (SPUK)

S:t Petri Ungdomskör, mer känd som SPUK, är en fyrstämmig kör med cirka 40 sångare i åldern 14–20 år (tenorer och basar upp till 23 år). Körens sjunger främst klassisk musik varierat med inslag av musikal och jazz.

SPUK sjunger i gudstjänster och konserter i S:t Petri kyrka men ger ofta konserter även på andra håll i staden och i Sverige. Kören har medverkat vid flera inspelningar för Sveriges Radio samt vid två filminspelningar. Den deltar även regelbundet i internationella körtävlingar och festivaler och har bland annat vunnit Grand Prix i körtävlingar i Venedig 2017 och Budapest 2018.

Provsjungning

För provsjungning kontakta kördirigent Alexander Einarsson. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

Unga kvinnor i kostym sitter på ett plåttak.
Petri Femme sjunger främst tre- och fyrstämmig musik för damkör a capella. Foto: Svenska kyrkan Malmö

Petri Femme

Petri Femme bildades hösten 2018 för kvinnor i åldrarna 19–26 år. Kören består av cirka 20 kvinnor och sjunger främst fyrstämmig musik för damkör a cappella. Notläsning och god körerfarenhet krävs.

Provsjungning

Körsångare klädda i svart står på en brygga utmed havet.
S:t Petri Sångare är en kammarkör vars främsta genre är a capella-musik med fokus på nutida västerländsk konstmusik. Foto: Svenska kyrkan Malmö

Petri Sångare

Kammarkören Petri Sångares främsta genre är a cappella-musik med fokus på nutida västerländsk konstmusik, men kören framför även regelbundet verk för kör och orkester i samarbete med Malmöregionens ledande musiker. Petri Sångare anses vara en av regionens främsta ensembler och ambitionsnivån har sedan starten 2010 varit hög med ungefär 25 konserter per säsong.

Körens repetitioner och konsertverksamhet präglas av omsorg för text, musik och musikaliskt samspel mellan kör och dirigent. Kören medverkar frekvent i radio och TV samt har vid flera tillfällen deltagit i och vunnit internationella körtävlingar. God körvana och notläsning krävs.

Provsjungning

För provsjungning kontakta kördirigent Alexander Einarsson. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.