Kyrksal med stolar placerade i rader, en gång i mitten och altaret längst bak i bild
Foto: Kristina Strand Larsson

Fira gudstjänst i S:t Nicolai kapell

I S:t Nicolai kapell firas regelbundet sinnesromässa.

Gudstjänstkalender för S:t Nicolai kapell

I kalendern nedan ser du de gudstjänster som firas i S:t Nicolai kapell den närmaste tiden.

Tryck på ikonerna i anslutning till kalendern om du vill ändra till att se vecko- eller månadsvy. Använd förstoringsglaset bland ikonerna för att söka.

Se kalender för gudstjänster i hela Malmö

Sinnesromässan präglas av enkelhet, gemenskap och sinnesro

Sinnesromässan är en enkel mässa där gemenskap och sinnesro står i centrum. Mässan börjar kll. 19 och firas varje onsdag, året runt i S:t Nicolai kapell.  Innan mässan serveras fika med start kl 18.

En plats för glädje, sorg, hopp, förtvivlan och möten

Livet rymmer så mycket. Svindlande glädje och bottenlös sorg, hopp och förtvivlan, lust och uppgivenhet, framgång och misslyckande, tro och tvivel. Att leva kräver mod att möta vardagen, trots att vi ibland känner att vi inte räcker till.

Det andliga livet finns mitt i allt det som tillsammans utgör vardagen. Mitt i denna vardag är Sinnesromässan en plats för möten – möten med varandra, med Gud och med oss själva.

Tänd ljus, skriv din bön och dela dina erfarenheter

I mässans gemenskap delar vi hela livet – såsom det verkligen är. Att tända ett ljus, skriva sin bön och dela erfarenheter av både mörker och ljus kan ge hopp och kraft att finnas i det som är.

Marie-Louise Norozi

Samordnare för fängelsesjälavården. Präst på häktet i Malmö, kriminalvårdsanstalterna i Fosie och i Tygelsjö. , Sinnesromässan, S:t Pauli kyrka

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.