Gospelkören Schola gospel övar i Mjölkuddskyrkan i Luleå. Män och kvinnor i blandade åldrar sjunger under ledning av Ida Bo-Sturesdotter Eriksson.

Sjung i kör

I S:t Mikaels kyrka finns en kör för alla, babysång, barnkör, kyrkokör, Sångglädje för daglediga och SMIL-kören, som framför allt vänder sig till dig med funktionsvariationer. Körerna har olika svårighetsgrad, för dig med mångårig körvana eller för dig som är ny sångare. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra. Kom, sjung och ha roligt!

Att sjunga är friskvård

Att sjunga är främjande för hälsan – sång sänker blodtrycket och stärker immunförsvaret, dessutom är det roligt.

Genom musiken kan vi uttrycka känslor på ett annat sätt än med ord. När glädjen är som mest jublande eller sorgen helt förtvivlad kan alla ord kännas för små. Ibland kan tonerna vara det som låter även det ordlösa få plats. Musik är en viktig del av gudstjänsterna – psalmsång, instrumentalmusik, solister och körer.

Kom gärna och testa några gånger! Kanske blir just du körbiten! Du behöver inga förkunskaper utan bara ha en lust att sjunga. Alla kan lära sig att sjunga i kör.

Alla körer och babysången är kostnadsfria.

Babysång och barnkörer

Babysång

För barn från två månader upp till ett år.
Torsdag kl. 9.15–9.45. Vecka 38–47. Ledare Malin Holk, se kontaktuppgifter nedan.

S:t Mikaels sångfåglar

Sång, lek och pyssel för barn från 6 till 9 år. För dig som gillar att sjunga.
Tisdag kl. 14–16. Körledare Arta Stepina, ledare Liisa Dobo, se kontaktuppgifter nedan.

Vuxenkörer

S:t Mikaels kyrkokör

Blandad repertoar med allt från psalmer och klassisk musik till pop och gospel. Vi sjunger flerstämmigt, men kören passar också dig som inte sjungit i kör innan och vill prova hur det är. Onsdag kl. 18–20. Körledare Arta Stepina, se kontaktuppgifter nedan.

S:t Mikaels sångglädje

En kör för dig som är dagledig. Vi sjunger och umgås med glädje och gemenskap och medverkar i gudstjänster m.m. Torsdag kl. 9.15–10.15. Körledare Torbjörn Karlsson, se kontaktuppgifter nedan.

Smil-kören

Denna kör har uppehåll hösten 2020.

Här kan alla känna sig välkomna, framför allt ni med funktionsvariationer. Naturligtvis är alla välkomna; föräldrar, syskon, assistenter och kompisar. Medverkan sker på ett par gudstjänster och konserter. Tisdag kl. 18.30–20. Körledare Torbjörn Karlsson, se kontaktuppgifter nedan.

Arta Stepina

Organist, S:t Mikaels kyrka