Samtal kring Bibeln
Foto: Magnus Aronson / IKON

Katekumenat

Katekumenatet är ett slags dopundervisning för dig som är vuxen och vill veta mer om vad det innebär att leva en personlig kristen tro i vardagen. S:t Matteus kyrka i Malmö erbjuder katekumenat - en väg till gemenskap och tro.

Katekumenatet – en väg till gemenskap och tro

I januari 2022 startar en ny katekumenatgrupp som kommer att träffas i S:t Matteus kyrka i tre terminer.

Det kostar ingenting att vara med.

Ledare: Marie Bernéli och Lasse Törnqvist

För mer information och anmälan, kontakta Marie Bernéli och Lars Törnqvist.

Marie Bernéli

Diakon, S:t Matteus kyrka

Lars Törnqvist

Präst, S:t Matteus kyrka

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsidan på broschyren Andlig fördjupning
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.