Text insprängd i asfalten.
Foto: Kristina Strand Larsson

Utforska kristen tro

Tron är oändlig. Det finns alltid mer att utforska, upptäcka och fördjupa sig i. Dels när det gäller Bibeln, dels i dig själv och din relation till Gud. S:t Matteus kyrka i Malmö erbjuder andlig fördjupning genom bibelgrupper, katekumenatet, rum för samtal, bön och meditation, enneagrammet, retreat och andlig fördjupning och vägledning.

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsidan på broschyren Andlig fördjupning
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.