2020.04.05 Gudstjänst som livesänds via Facebook i Munkegärdekyrkan i Kungälv-Ytterby församling. Präst är Filip Lindstrand.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Fira gudstjänst under pandemin

Mellan 24 november och 22 december firas de flesta gudstjänster endast digitalt. Enstaka kyrkor firar gudstjänst med max 4 gudstjänstdeltagare i kyrkorummet. Här hittar du information om gudstjänster i alla Malmös kyrkor och länkar till digitala sändningar.

Anpassat gudstjänstfirande

Gudstjänster på söndagar och helgdagar fortsätter men firas i första hand digitalt för att minska risken för smittspridning. Vi gör detta i solidaritet med varandra och med världen, och ber om Guds närhet i dessa tider av oro. Enstaka kyrkor håller öppet för max 4 gudstjänstdeltagare. Se kalendern nedan för mer information.

Stanna hemma om du känner dig sjuk eller förkyld

I solidaritet med dina medmänniskor ber vi dig att stanna hemma om du känner dig sjuk eller det minsta förkyld. Välkommen tillbaka när du är frisk. Vi ber för dig i gudstjänsten. Gud är med dig, du är inte ensam.

Tvätta händerna

Tvätta händerna före gudstjänsten. På toaletterna finns tvål och vatten. Alla som tjänstgör tvättar händerna före gudstjänsten.

Undvik att ta i hand

Vi uppmanar alla att undvika att ta i hand. Det gäller även vid ”Herrens frid”. Du kan istället lägga handen på hjärtat och söka ögonkontakt med andra gudstjänstfirare.

Nattvarden

Nattvarden firas på olika sätt i Malmös kyrkor. Tänk på att doppa brödet i vinet. Vi dricker inte ur kalken. Du kan också välja att ta emot bara brödet utan att doppa i vinet. Det är ändå en fullgod nattvard och förekommer i flera andra kyrkor. Det kallas för att ta emot nattvarden under en gestalt.

Gudstjänster i Malmös kyrkor

Här nedan hittar du en kalender över alla gudstjänster i Malmös kyrkor. Det finns länkar till de gudstjänster som digitalsänds. Du hittar länken genom att klicka på kalenderhändelsen.