2020.04.05 Gudstjänst som livesänds via Facebook i Munkegärdekyrkan i Kungälv-Ytterby församling. Präst är Filip Lindstrand.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Fira gudstjänst under pandemin

Svenska kyrkan Malmö firar gudstjänst både fysiskt och digitalt. Till och med 31 maj tillåts max 8 gudstjänstfirare i kyrkorummet utöver tjänstgörande personal. Från och med 1 juni 2021 ökar antalet tillåtna personer i kyrkorummet. Här hittar du information om gudstjänster i alla Malmös kyrkor, antal tillåtna gudstjänstdeltagare och länkar till digitala sändningar.

Anpassat gudstjänstfirande

Gudstjänster på söndagar och helgdagar firas både digitalt och fysiskt. Vid fysiska gudstjänster gäller fram till och med 31 maj ett tak på max 8 gudstjänstdeltagare utöver tjänstgörande personal. Från och med 1 juni ökar antalet tillåtna gudstjänstdeltagare. Vad som gäller för varje kyrka hittar du i kalendern nedan.

Stanna hemma om du känner dig sjuk eller förkyld

I solidaritet med dina medmänniskor ber vi dig att stanna hemma om du känner dig sjuk eller det minsta förkyld. Välkommen tillbaka när du är frisk. Vi ber för dig i gudstjänsten. Gud är med dig, du är inte ensam.

Tvätta händerna

Tvätta händerna före gudstjänsten. På toaletterna finns tvål och vatten. Alla som tjänstgör tvättar händerna före gudstjänsten.

Undvik att ta i hand

Vi uppmanar alla att undvika att ta i hand. Det gäller även vid ”Herrens frid”. Du kan istället lägga handen på hjärtat och söka ögonkontakt med andra gudstjänstfirare.

Nattvarden

Nattvarden firas på olika sätt i Malmös kyrkor. Tänk på att doppa brödet i vinet. Vi dricker inte ur kalken. Du kan också välja att ta emot bara brödet utan att doppa i vinet. Det är ändå en fullgod nattvard och förekommer i flera andra kyrkor. Det kallas för att ta emot nattvarden under en gestalt.

Gudstjänster i Malmös kyrkor

Här nedan hittar du en kalender över alla gudstjänster i Malmös kyrkor. Det finns länkar till de gudstjänster som digitalsänds. Du hittar länken genom att klicka på kalenderhändelsen.