S:t Andreas kyrka sett från Fridhemstorget
Foto: Jenny Wollin

"Vi får ta en dag i sänder och fortsätta öva oss i tålamod"

Våren är här och det pågår förändring i S:t Andreas kyrka. Arbetsledare Johan Jesperson bjuder på sina tankar kring dagsläget i kyrkan.

Våren är i full gång, även om det just idag (när jag skriver detta) är kallt, grått och regnigt. Det blir allt grönare och ljusare i Guds underbara skapelse. Blommor dyker upp i rabatter och träden lövas. Det ger mig nytt hopp och ny inspiration. Ibland tar våren stora språng, ibland segar den sig fram. Precis så är det också med vår ombyggnation. En hel del är klart medan annat väntar på att göras klart. Vi saknar till exempel räcke ner till nedre plan, så än kan vi inte ta lokalerna i anspråk. När det sker vet vi i dagsläget inte fullt ut, men det är på gång.

Oklart kring kyrkklockorna

En del har undrat över klockringning, inte minst i förhållande till helgsmål. I nuläget vet jag inte när våra klockor kan ringa normalt igen. Fortfarande har vi högtalare på taket och vi kan inte programmera de inspelade klockorna vissa tider, därav inte någon helgsmålsringning. Vi får ta en dag i sänder och fortsätta att öva oss i tålamod.

Det andra kapitlet i vår förändring, avvecklingen av S:t Andreasgården är också på gång. Söndagen den 9 maj är det dags för första visningen. Här finns en länk för den som är intresserad: Mäklarannons för Andreasgården (nytt fönster)

Väntar nya besked

Vi väntar också på nya besked från regeringen om lättnader på restriktioner och framför allt på att smittspridningen av Covid-19 ska minska. Så fort restriktionerna lättar kommer vi öppna upp för gudstjänster igen med de restriktioner som då gäller. Håll utkik!

Det digitala fortsätter

Vi fortsätter med digitala inspelningar och hur det blir när vi åter öppnar för gudstjänster får vi återkomma med. Vi kommer inte sluta helt med att spela in, men vi kommer nog att göra det på annat sätt och i en helt annan omfattning. Vi försöker hålla kyrkan öppen så mycket vi orkar med. Ibland måste vi dock stänga den, som när vi har konfirmationer. Just nu håller vi också på att rengöra den stora orgeln. Vi försöker ha öppet ändå, men det kan vara bra att veta att det inte är lika lugnt och stilla i kyrkan som annars.

Johan Jesperson, arbetsledande präst i S:t Andreas kyrka