Kyrkbänk med skylt Håll avstånd.
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Vaccinationsbevis ska uppvisas vid konserter från 1 december 2021

Regeringen har beslutat att från den 1 december ska det bli möjligt att använda vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som samlar fler än 100 personer inomhus. Med anledning av beslutet kommer du som besöker någon av Malmös kyrkor att påverkas när du ska gå på konsert eller gudstjänst.

Från 1 december 2021 gäller följande för dig som ska gå på konsert eller gudstjänst i Svenska kyrkan Malmö:

Vaccinationspass vid konserter

Vid konserter ska vaccinationsbevis uppvisas vid ingången från och med 1 december. Du behöver även visa en giltig ID-handling. Samtidigt kontrolleras eventuella biljetter.

Så här skaffar du ett vaccinationsbevis

Vaccinationsbevis kan beställas med hjälp av bank-ID på www.covidbevis.se. Personer utan e-legitimation behöver fylla i en blankett som laddas ner från E-hälsomyndighetens webbplats.

Vid gudstjänster vidtas smittskyddsåtgärder

Svenska kyrkans grundläggande hållning är att ingen ska behöva visa vaccinationsbevis för att gå på gudstjänst. Däremot kommer smittskyddsåtgärder att vidtas vid gudstjänster och kyrkliga handlingar som dop, vigsel och begravning. Detta gäller:

• Du som besökare ska ha en plats att sitta på.
  • Är du i ett sällskap ska ni kunna hålla ett avstånd om minst en meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap.
  • Antalet deltagare i ert sällskap får vara högst åtta. Är ni fler personer delas sällskapet upp.
  • I alla kyrkor kommer det att finnas handsprit tillgängligt.

Stanna hemma om du är sjuk

Känner du dig krasslig eller visar tecken på sjukdomssymptom ber vi dig att stanna hemma.

Har du frågor, kontakta din kyrka

Om du vill veta vad som gäller för ett speciellt arrangemang, kontakta respektive kyrka för mer information. Du hittar kontaktuppgifter på sidan Hitta kyrka.