St Petri kyrka som adventskalender i papp.
Foto: Andreas Paulsson

S:t Petris kyrkas musikaliska adventskalender

I år blir det inga julkonserter i S:t Petri kyrka. Istället bjuder S:t Petri kyrkas musiker och körer på en digital musikalisk adventskalender. Varje dag i december fram till jul blir det lucköppning och ett musikaliskt julkort med körsång, orgelbrus och gästsolister.

Kyrkan kommer till dig i advent

– I år blir det inga julkonserter i S:t Petri kyrka. Men då inte publiken kan komma till oss, kommer vi till publiken i vår digitala musikaliska adventskalender. Varje dag i december fram till jul blir det lucköppning och ett musikaliskt julkort med körsång, orgelbrus och gästsolister, berättar körledare Alexander Einarsson.

En annorlunda musikalisk höst

Under hösten öppnade S:t Petri kyrka igen för konserter, men med restriktionen max 50 personer i rummet inklusive medverkande musiker och körer. Konsertserierna Tolv o tie och After Work Orgel med ett fåtal medverkande har kunnat genomföras, medan de flesta kör- och orkesterkonserter ställts in då kören på egen hand skulle fyllt upp maxantalet.

Följ adventskalendern

Välkommen att titta in i S:t Petri kyrkas musikaliska kalender dagligen under adventstiden. Länkar till de digitala luckorna publiceras varje dag på S:t Petri kyrkas Facebooksida från 1 december och samlas efterhand i spellistan S:t Petri kyrkas musikaliska adventskalender på Svenska kyrkan Malmös YouTube-kanal.

Alexander Einarsson

Organist, S:t Petri kyrka