Foto: Shutterstock

Sommarmusik med grillkväll i S:t Matteus kyrkas park

Nyhet Publicerad Ändrad

Sommarmusik tre torsdagar kl. 18. Efter musiken fortsätter gemenskapen med grilltallrikar och aktiviteter i Matteusparken utanför kyrkan. Fri entré. Välkommen!

Primula sommarmusik i Matteus 2022

Torsdag 11 augusti kl. 18.00

En kväll med gruppen Primula

Ella Cronberg, sång
Jim Base, gitarr
Olle Lannér Risenfors, bas
Christoffer Hedén, trummor

Primula består av fyra unga musiker som under sommaren sammanstrålar från Stockholm och Malmö för att utforska musikernas egna kompositioner och nya arrangemang på välkända låtar. 

Musiken vandrar mellan jazz och visa i nya tappningar och deras idérika och lyhörda samspel berikar musiken för såväl publiken som för musikerna själva. Alla fyra har under de senaste åren etablerat sig som musiker inom både jazz- och popscenen och skapar tillsammans bandets genuina och okonstlade sound.

Ladybird sommarmusik i Matteus 2022

Torsdag 18 augusti kl. 18.00

Hjärtats sånger
- En kväll om kärlek, drömmar och sommaren med sånggruppen Ladybird 

Sånggruppen Ladybird är tillbaka med sin omtyckta sommarkonsert där de åter reser igenom det så ofta besjungna kärlekslandet. De har valt ut ett nytt knippe av sina favoritsånger men bjuder också på några av sina gamla godbitar. 

Gemensamt för sångerna är att de berör kärleken från många olika perspektiv, och temat vävs samman med texter från några av våra allra mest älskade poeter. 

Det blir ett program som leder till både eftertanke och musikalisk njutning.

Sånggruppen Ladybird har funnits sedan 2008 och består av Jenny Persson, Sara Städe, Hanna Norman och Victoria Söderberg. Ensemblen sjunger a cappella, alltså helt utan andra instrument än just sina sångröster. 

Nordisk jazz sommarmusik i Matteus 2022 Foto: Shutterstock

Torsdag 25 augusti kl. 18.00

Nordisk sommarjazz
– melodier av Jan Johansson, Monica Zetterlund, Svend Asmussen, Georg Riedel

Martin Berggren, piano
Anders Frostin, fiol
David Andersson, kontrabas

Barnloppis i samband med den här musikkvällen! Rensa ur garderoberna och skänk kläder och leksaker, och kom och fynda! Alla pengar går oavkortat till föreningen Noomi

I samarbete med studieförbundet Sensus.

Fri entré. Välkommen!