Kvinnlig dj, högtalare och mixerbord framför ett målat glasfönster.
Foto: Illustration Johanna Larsson Pinedo

Potato Potato: Min morfar prosten har nypremiär

November 2020 var det urpremiär av föreställningen Min morfar prosten, och nu är det dags för nypremiär 25-27 januari i S:t Johannes kyrka. Det är en föreställning om att möta sitt arv i en elektromusikalisk ceremoni som får kyrkan att pulsera. Vaccinationsbevis samt ID krävs. Biljetter via Kulturcentralen.nu.

Elektromusik möter kyrkan i en mässa

"Nästan allihop blev präster. Alltså farbröder och morbröder, kill-kusiner, morfar förstås, hans far och farfar och hans farmors far, farmorns farfar och morfar och hennes mormors far och farfars morfar, hans mormors morfar och farmors farfars far…”

Så inleds denna mäktiga och sökande platsspecifika showen med PotatoPotato. Drag King-artist, skådespelare och DJ Paulina Göth återvänder till kyrkan. Med DJ-bänken som altare antar hon sin morfars plats i ett försök till möte.
“Min Morfar Prosten” är en Dj-ceremoni, ett elektromusikaliskt släktepos, en livemixad syndabekännelse, ett gig, en mässa, en brutal återförening med kyrkan och en undersökning av att möta sitt arv.

Kvinna i vit t-shirt och svart byxdress framför altartavla i kyrka
Drag King-artist, skådespelare och DJ Paulina Göth framför sitt eget altare - DJ-bordet Foto: Alexandra Hall

”Prosten - min kompis och morfar, blev till en symbol för allt jag försökte ta avstånd från. Och jag svävade ut, långt bort från kyrkan.
Av 18 barnbarn valde han sen mig att bära korset på hans begravning? Jag tror inte ens att det var för att jävlas. Nu är han alltså död. Men i mig ekar hans ord om goda kristna värderingar och teaterns och dansens syndiga frestelser.
Vad skulle hända, om jag tog mig så nära som möjligt istället?"

Tre föreställningar i januari

• Tisdag 25 januari kl. 19
  • Onsdag 26 januari kl. 19
  • Torsdag 27 januari kl. 19

Biljetter köper du hos kulturcentralen.nu och tänk på att det krävs giltigt vaccinationsbevis samt ID vid ingång till föreställningen i S:t Johannes kyrka.