Nya restriktioner pausar verksamheter i Malmös kyrkor

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Region Skånes skärpta restriktioner i regionen ställer Svenska kyrkan Malmö in mycket av sin verksamhet 29 oktober–17 november. Se varje kyrkas sidor för information om vilka kyrkor som håller öppet för ljuständning eller andakt. Varje söndag livesänds minst en gudstjänst från Malmö via Facebook.

Verksamhet pausas för att möta nya restriktioner

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Region Skånes skärpta restriktioner i regionen pausar Svenska kyrkan Malmö mycket av sin verksamhet 29 oktober–17 november. Gudstjänster firas dock, både digitalt och i kyrkorna. Varje söndag livesänds minst en gudstjänst från Malmö via Facebook. Information om vad som gäller för en viss kyrkas verksamhet finns på varje kyrkas egen webb.

Besök lokal kyrkas webb

Så påverkas allhelgonahelgen av de nya restriktionerna

Under allhelgonahelgen kommer kapellen att hålla stängt för att minska risken för smittspridning. Andakter, minnesstunder och gudstjänster kommer att genomföras med de förhållningsregler som gäller med maxantalet 50, avstånd och god handhygien.

De flesta kyrkor kommer att vara öppna som planerat under allhelgonahelgen, men se alltid den lokala kyrkans egna hemsida för att se vad som gäller.

Besök lokal kyrkas webb

Med önskan om frid i oroliga tider.
Gudrun Erlanson, tillförordnad kyrkoherde i Svenska kyrkan Malmö.