Skylt med texten öppet. I bakgrunden trädgrenar mot himmel.
Foto: Linda Mickelsson/Ikon

Nu kan kyrkorummen öppna upp

29 september avvecklar regeringen deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det innebär att kyrkorna kan ta emot besökare utan några restriktioner.

I och med att regeringen avvecklar deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med 29 september 2021 kan kyrkorna nu öppna upp som vanligt igen.

För dig som vill besöka kyrkan innebär det att från och med 29 september finns det inte några coronarestriktioner kvar när det gäller antalet personer som får vara i kyrkorna.

Ovaccinerade bör fortsätta hålla avstånd

Tänk på att du som inte är vaccinerad bör fortsätta vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att bli smittad eller för att sprida smittan vidare. Rådet från Folkhälsomyndigheten är att ovaccinerade ska fortsätta att hålla avstånd och undvika trängsel och särskilt undvika kontakt med personer som tillhör riskgrupper och/eller som är 70 år eller äldre. Läs mer på folkhälsomyndigheten.se