Foto: Shutterstock

Sommarens musikprogram

Publicerad Ändrad

Här hittar du sommarens musikprogram i Husie församling. Välkommen att lyssna till konserter med musik i olika genrer i Husie kyrka och i Kirsebergskyrkan. Alla musikarrangemang sker i samarbete med Sensus.

Konsert med Malmö Limelight Chorus onsdag 26 juni kl. 19 i Kirsebergskyrkan

Njut av a cappella sång i världsklass i härlig akustik när Malmö Limelight chorus tar sig an både somriga svenska klassiker, poppiga låtar i ny tappning och barbershop arrangemang. Insläpp en halvtimme före konserten börjar.

Konsert ”Sånger från Svartsten och andra platser” med Kv. Arken

Onsdag 10 juli kl. 18 Kirsebergskyrkan Kv.Arken (Kvarteret Arken) spelar drömsk kammarklezmer med nerv och fokus. Traditionell klezmer i nedskalad tappning varvas med nykomponerade låtar.

Duo Metso Söderström i Kirsebergskyrkan tisdag 16 juli kl. 12.10

Konserten bjuder på musik av J.S. Bach, J. Brahms och C.M. von Weber. Harald Söderström, piano Milou Metso Bergqvist, klarinett

"Ro och trevnad, lycklig levnad" med folkmusiktrion Tant Parant

Torsdag 18 juli kl. 19 i Husie kyrka Inspirerade av broderade väggbonader och knypplade dukar hyllar folkmusiktrion Tant Parant tanten!

Romantiska Rachmaninov med Kristin och Asuka onsdag 24 juli kl 18 i Kirsebergskyrkan

Duon framför bl.a. det kanske mest romantiska stycket skrivet för cello och piano: Rachmaninovs cellosonat. Kristin Malmborg, cello, Asuka Nakamura, piano

Musikaliska pärlor med Svensson & Randén. Tisdag 30 juli kl 12:10 Kirsebergskyrkan

Musik av bl.a. Händel, Schubert och Alfvén. Billy Randén, barytonsång Oliver Svensson, piano, cembalo, orgel

Somriga låtar med Matilda&Selma

Tisdag 13 augusti kl. 12:10 i Kirsebergs församlingshem Konserten bjuder på somriga låtar på både svenska och engelska; allt från pop, blues, jazz och rock. Matilda Alonso, gitarr, Selma Sjerén Jungmark, sång

Duo Sisu Platense onsdag 7 augusti kl 18 i Kirsebergskyrkan

Duo Sisu Platense bjuder på Argentinsk och finsk tango Hedda Heiskanen, violin och nyckelharpa Juanjo Passo, bandoneon.