Bilden visar en kvinna, sminkad till clown och som håller en jordglob utk
Foto: Marianne Danielsson, på fotot Viveka Olofsson

Miljövecka i Husie församling 2-9 oktober

Publicerad Ändrad

Under veckan kan du vara med på en klädbytarkväll, köpa egenproducerade produkter, äta miljösmart frukost eller lyssna till en föreläsning om stadsodling. Veckan avslutas med mässa på tacksägelsedagen. Se alla programpunkter med tid och plats.

Söndag 2 oktober

Syster Astrids kyrka i Husie församlingshem

Kl 10 Mässa, Må Bra kören inleder miljöveckan.

Försäljning av egenproducerat

Miljöveckan inleds med försäljning av egenproducerade produkter, honung, pesto, marmelad med mera. Detta kommer att finnas till försäljning under hela veckan.

Himlagott gudstjänst

Kl 17 firas Himlagott, en kortare gudstjänst särskilt anpassad för barn tillsammans med föräldrar, efter gudstjänsten serveras en miljösmart måltid.

Tisdag 4 oktober

Husie församlingshem

Klädbytarkväll kl 18.15 , inlämning sker 17-18 (enbart vuxenkläder)

Gör en god gärning för vårt klot och dig själv. Byt bort dina kläder som bara hänger i garderoben och kom hem med något nytt för dig.

Anmäl gärna att du kommer till Marie Liljenberg 040-27 93 59  marie.liljenberg@svenskakyrkan.se

Soppa och fika kommer serveras

Loppisen är öppen
Loppisen håller öppet, där kan du fynda annat än enbart kläder. Det går också bra att lämna saker/barnkläder till loppisen.

Kl 17:15 Föreläsning om stadsodling -Malmö stad

Vi kommer berätta om vår stadsodlingsmodell som gäller när föreningar odlar i parker och på andra allmänna platser. Vi tar upp exempel på odlingar som hållit på över tio år och på nytillkomna odlingar. Intresset har vuxit och under pandemin har vi sett ett extra stort intresse av att börja odla i staden.

Onsdag 5 oktober

Syster Astrids kyrka

Kl 9.30 Miljösmart frukost med efterföljande mässa

Fredag 7 oktober

Husie församlingshem

Kl 17-19 After week
Aktiviteter för barn och familj med bland annat Clownen Viveka
Miljösmart smörgåsfika

Söndag 9 oktober Tacksägelsedagen

Syster Astrids kyrka

Kl 10 Skördemässa med efterföljande skördeförsäljning och fika

Kirsebergskyrkan

Kl 17 Miljöveckan avslutas med gudstjänst som inleds av Clownen Viveka.