Park med damm, brygga och lummig växtlighet.
Foto: Shutterstock

Människans koppling till naturen tema för pilgrimsvandring

Kärleken till allt som lever tycks ingå i människans natur. 10 augusti har du möjligheten att följa med på en pilgrimsvandring på detta tema som också kallas för biofili. Den 5 kilometer långa vandringen går till gröna oaser mitt i Malmö där fokus läggs på att upptäcka skönhet, glädje, läkedom och djupare mening.

Biofili – kärleken till livet och det levande

Under vandringen presenteras olika aspekter och exempel av biofili på olika platser mitt inne i Malmö. Och begreppet sätts in i sensommarens stora ekologiska pilgrimsprojekt Walk for Future.

Människan har ett nedärvt band till naturen

Begreppet biofili användes för första gången av psykologen och filosofen Erich Fromm på 1960-talet. Han beskrev det som kärleken till livet och det levande. Den amerikanske biologen Edward O. Wilson fortsatte sedan att introducera och popularisera begreppet i mitten av 1980-talet när han utvecklade den såkallade biofilihypotesen. Hypotesen handlar om att människor inte bara har en inneboende kärlek till allt levande, utan även ett nedärvt band till naturen och att avsaknaden av denna kontakt leder till ett nedsatt välbefinnande.

Praktisk information

Ingen föranmälan. Ta med egen fika. Samling vid S:t Johannes kyrka kl. 14.45. Vandringen är cirka 5 kilometer och beräknas avslutas kl. 18.

Vandringsledare är Lisbeth Jönsson och Jarl Ingelf.

För mer information, mejla till pilgrim.malmo@svenskakyrkan.se