Ett luciatåg går sjungande in genom en dörr.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Luciafirande i Svenska kyrkan Malmö

I midvinterns mörka tid lyser luciafirandet upp med ljus och musik. För luciakonserter gäller vaccinationsbevis, se information i kalendern för enskilt evenemang eller på kyrkornas webbplats. Här hittar du var du kan fira Lucia i Malmös kyrkor.

Smittskyddsåtgärder införs vid gudstjänster från 1 december 2021

Regeringen har beslutat att från 1 december 2021 ska det bli möjligt att använda vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som samlar fler än 100 personer inomhus. Svenska kyrkans grundläggande hållning är att ingen ska behöva visa vaccinationsbevis för att gå på gudstjänst. Däremot kommer smittskyddsåtgärder att vidtas vid gudstjänster och kyrkliga handlingar. Detta gäller:

• Du som besökare ska ha en plats att sitta på.
  • Är du i ett sällskap ska ni kunna hålla ett avstånd om minst en meter i sidled samt framåt och bakåt från andra sällskap.
  • Antalet deltagare i ert sällskap får vara högst åtta. Är ni fler personer delas sällskapet upp.
  • I alla kyrkor kommer det att finnas handsprit tillgängligt.

Mer information om vad som gäller för ett enskilt evenemang hittar du på kyrkornas webbplatser. Kontaktuppgifter finns på sidan Hitta kyrka i Malmö