Konserter i advents- och jultiden

28 november - 20 december fylls S:t Johannes kyrka av vacker julmusik i olika genrér nästan varje kväll. De flesta har fri entré och en del kräver biljetter. Nedan hittar du de aktuella konserterna . Från 1 december behövs vaccinationsbevis samt giltigt ID vid konsertbesök i S:t Johannes kyrka. Utöver kvällskonserterna erbjuder vi också Lunchmusik varje torsdag kl. 12.10.

Vi följer regeringens beslut och FHM’s rekommendationer från 1 december och kommer att tillämpa kontroll av giltigt vaccinationsbevis och giltigt ID vid entrén vid samtliga konserter. Kom gärna i god tid.

Händels Messias

Söndag 28 november kl. 17
S:t Johannes Kammarkör framför Georg Friedrich Händels Messias del 1-3.
Sara Sandström Korp, sopran. Daniel Carlsson, counter. Mathias Hedegaard, tenor. Hannes Öberg, bas. Barockorkester under ledning av Per Mattsson.
Christian Schultze, dirigent.

Strålande jul

Onsdag 1 december kl. 19 (insläpp kl. 18.30)
Julkonsert med Lunds studentsångare. Tor Lind, tenor. Christian Schultze, dirigent.

Julkonsert med Malmö akademiska kör och orkester

Fredag 3 december kl. 19.30
Julkonserten bygger på Tove Janssons novell ”Granen” och tillsammans med traditionell julrepertoar för kör, orkester och solister, blir det som att uppleva julens traditioner för första gången. Daniel Hansson, dirigent.

Biljetter köpes via kulturcentralen.nu, pris 200 kr, student 100 kr.
Förköp rekommenderas. Finns det biljetter kvar samma dag går det att köpa på plats i kyrkan.

För frågor om återköp p.g.a restriktionerna om covidbevis ber vi dig att kontakta Kulturcentralen:
Maila eller ring
info@kulturcentralen.nu
Tel: 040-10 30 20

Julkonsert med Malmö akademiska kör och orkester

Lördag 4 december kl. 15 & 18

Biljetter köpes via kulturcentralen.nu, pris 200 kr, student 100 kr.

Maila eller ring
info@kulturcentralen.nu
Tel: 040-10 30 20

Målad grön julgran med röda och vita julgranskulor. Bilden är målad med tydliga penseldrag
I Julkonserten med Malmö akademiska kör och orkester läser Clas Sköld Tove Janssons älskade novell Granen.

Julmusik för en romantisk orgel

Söndag 5 december kl. 17
En kväll fylld med musikaliska klappar. Mats Hultkvist, orgel.

Adventsvesper

Tisdag 7 december kl. 19.30 (insläpp kl. 19)
Hemvärnets musikkår från Eslöv.

My December

Fredag 10 december kl. 19.30 (insläpp kl. 19)
Stämningsfull julkonsert med prisbelönta Vegakören. Andreas Eldéen, solist. Christian Schultze, dirigent.

Julkonsert med Julia Sigova & Pianoforte musikklasser

Lördag 11 december kl. 17

En svensk jul

Söndag 12 december kl. 17
En riktigt traditionell julkonsert med S:t Johannes Kammarkör. Alla våra svenska klassiker som ”Jul, jul, strålande jul” och ”Nu tändas tusen juleljus” med flera kommer att framföras. Tor Lind, tenor. Christian Schultze, dirigent.

Fri entré.

Kör står uppställd framför altaret i kyrka, framför sitter en orkester .
S:t Johannes Kammarkör bjuder på traditionella julsånger som "Jul, jul, strålande jul" och "Nu tändas tusen juleljus".

SLUTSÅLT- Luciahögtid

Måndag 13 december kl. 18.30 & 20
Malmös mest traditionella och högtidliga luciafirande med Malmö akademiska kör. Daniel Hansson, dirigent. I samarbete med Universitetskyrkan.

Mer information om återköp av biljetter p.g.a de nya restriktionerna om covidbevis kommer inom kort.

Biljetterna till dessaa luciahögtider är slutsålda.

Julgospelkonsert med Gospel Company

Tisdag 14 december kl. 19 (insläpp kl. 18.30)
En av regionens mest populära gospelkörer, Gospel Company, bjuder in till en stämningsfull och medryckande julkonsert.

För frågor och om återköp av biljetter ber vi er att besöka deras facebooksida.

Boka biljett

För att boka biljetter, swisha till Gospel Companys Swish: 123 018 52 23
Skriv: Namn och kyrka, ex: ”Anna Andersson, S:t Johannes kyrka”
Då finns du uppskriven på vår lista till just den konserten när du kommer till kyrkan.
Givetvis går det även att köpa på plats!
Om du bokar biljetter för flera  personer, lägg till biljettyp,
ex: ”Anna Andersson, Johanneskyrkan , 2V 1S 2B”
Priser:
(V) Vuxen: 150kr
(S) Student: 100kr
(B) Barn under 12 år: 0kr

För frågor om biljettköp besök Gospel Companys facebooksida.

Änglarnas tid - Magnus Carlsson

Onsdag 15 december kl. 19
Magnus Carlssons mycket populära julkonsert kommer nu till S:t Johannes kyrka.

För frågor och om återköp av biljetter ber vi er att kontakta arrangören PJP AB.

Biljetter via www. nortic.se

Christmas Carols

Torsdag 16 december kl. 19.30 (insläpp kl. 19)
Traditionell julkonsert med engelska carols och textläsningar på engelska med Johanneskören. Christian Schultze, dirigent.

Polisens julkonsert

Söndag 19 decmber kl. 17 (insläpp kl. 16.30)
Skånepolisens kör och Malmöpolisens musikkår. Sasa Krstic, dirigent.

Julkonsert med Malmö Latinskola

Måndag 20 december kl. 19 (insläpp kl. 18.30)

Fri entré.

Närbild på rödglittrig julgranskula i grön plastgran. I bakgrunden syns många små suddiga lampor