Klockringning på nyårsafton för att hedra de som dött i pandemin

Från Luleå i norr till Lund i söder kommer samtliga domkyrkoklockor att ringa på nyårsafton i tio minuter med start kl 18. Pandemins verkningar har påverkat inte bara vårt land utan hela världen. Många har inte fått ta farväl på grund av de restriktioner som varit och oro och ovisshet har tärt på människor.

Klockringningen i landets alla domkyrkor kan ses som ett uttryck för att hela vårt land är inkluderat i saknaden och sorgen, att vi hör samman och inte bara delar minnena av det som varit utan också hoppet om hälsa och gemenskap inför det nya året.

Här och var i landet kan klockor komma att höras som ansluter till domkyrkorna. Klockslaget kl 18 är normalt tiden för helgmålsringning, en tid för bön och samling inför veckan som varit och helgdagen som väntar. Allt inneslutet i Guds kärlek.