Bilden visar Sankt Pauli kyrka i Malmö under blå timmen
Foto: Jens C Hilner

Jul och nyår med Svenska kyrkan i Malmö

Fira jul och nyår med Svenska kyrkan i Malmö. Kyrkan finns här och sprider julens budskap och ger hopp och tröst. I år kan du lyssna till gudstjänster och julkonserter digitalt.

Fira jul och nyår med Svenska kyrkan i Malmö

Vi firar Jul för att jesus föddes

Julen är den största kristna högtiden då vi firar att Jesus föddes.
På julnatten firar vi Jesus födelse, tillsammans med dem som var med i de bibliska berättelserna: herdarna, änglarna, Maria och Josef.
Vill du veta mer om varför vi firar advent och jul hittar du information längre ner på sidan.

En annorlunda jul

Det brukar sprudla av aktivitet i kyrkorna under advent och jul men detta år blir annorlunda. Kyrkorna kommer fortsatt att vara öppna men med restriktionen om åtta personer i kyrkorummet samtidigt. Gudstjänster kommer till största del att firas digitalt och kyrkklockorna kommer fortsätta ringa in till bön.

Följ digitala sändningar

I år kan du lyssna till gudstjänster och julkonserter digitalt. I kalendern ser du alla digitala sändningar från Malmös kyrkor, klickar du på visa mer hittar du direktlänk till sändningen. Tänd ett ljus och be en bön på Svenska kyrkans bönewebb. Följ din kyrka på sociala medier och ta del av allt från musikinslag från körer till julens gudstjänste och mycket mer.