Gudstjänst under coronapandemin.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Hyllie och S:t Mikaels kyrkor i coronatid

Aktuell info om hur vi anpassar vår verksamhet under pandemin.

Med anledning av corona – vi ställer inte in, vi ställer om

På grund av det rådande läget i samhället anpassas all verksamhet efter den oroliga situationen. Vi gör detta i solidaritet med varandra och med världen, allt för att minska smittspridningen av pandemin.
För Hyllie- och S:t Mikaels kyrkor innebär det att all verksamhet pausas året ut, samt att det inte längre bjuds in till gudstjänst på plats i kyrkorna. Vi fortsätter självklart att fira gudstjänst, men då digitalt. Gudstjänster filmas och livesänds via våra två facebooksidor: https://www.facebook.com/StMikaelsKyrkaMalmo/ 

https://www.facebook.com/hylliekyrka/

samt på vår Youtubekanal

Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld

Har du nytillkomna symptom på covid-19 som inte går över inom ett dygn bör du kontakta 1177 för provtagning, förutsatt att symtomen inte kan förklaras av andra sannolika orsaker så som känd allergi, migrän eller spänningshuvudvärk.

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen och andra allmänna färdmedel.
  • Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop.

När det gäller begravningar har Svenska kyrkan och Myndigheten för stöd till trossamfund information om hur dessa kan genomföras för att förhindra smitta av covid-19.

Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du undviker platser där människor samlas och att du begränsar dina fysiska kontakter.