Gudstjänst under coronapandemin.

Hyllie och S:t Mikaels kyrkor i coronatid

Aktuell info om hur vi anpassar vår verksamhet under pandemin.

Med anledning av corona – vi ställer inte in, vi ställer om

På grund av det rådande läget i samhället anpassas all verksamhet efter den oroliga situationen. Vi gör detta i solidaritet med varandra och med världen, allt för att minska smittspridningen av pandemin.
För Hyllie- och S:t Mikaels kyrkor innebär det att all verksamhet pausas tills vidare, samt att det inte längre bjuds in till gudstjänst på plats i kyrkorna. Vi fortsätter självklart att fira gudstjänst, men då digitalt. Gudstjänster filmas och livesänds via våra två facebooksidor: https://www.facebook.com/StMikaelsKyrkaMalmo/

samt på vår Youtubekanal

Öppen kyrka med möjlighet till nattvard

På söndagar har Hyllie- och S:t Mikael Öppen kyrka kl 11-13 med bokad nattvard. Öppen kyrka innebär att den kyrka i församlingen som inte firar söndagens gudstjänst är bemannad och öppen för bön, ljuständning och samtal. Det finns också möjlighet att boka tid för att ta emot nattvard, enskilt eller i grupp (max 4 st). Ring och boka senast torsdagen i samma vecka på tel. 040–27 93 32.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld

Har du nytillkomna symptom på covid-19 som inte går över inom ett dygn bör du kontakta 1177 för provtagning, förutsatt att symtomen inte kan förklaras av andra sannolika orsaker så som känd allergi, migrän eller spänningshuvudvärk.

• Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen och andra allmänna färdmedel.
  • Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop.

När det gäller begravningar har Svenska kyrkan och Myndigheten för stöd till trossamfund information om hur dessa kan genomföras för att förhindra smitta av covid-19.

Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du undviker platser där människor samlas och att du begränsar dina fysiska kontakter.