tecknade instrument i olika färger
Foto: abstract / Shutterstock

Höstens konserter i S:t Johannes kyrka

Äntligen kan vår kyrka fyllas av vacker, pampig och smäktande musik igen. Höstens program bjuder på en blandad repertoar av konserter. Eller vad sägs om en invigningskonsert av vår nya orgel på sidoläktaren, tre olika Requiem-konserter och ett par jubileumskonserter för att bara nämna några.

Söndag 12 september kl. 17
INSTÄLLD - Examenskonsert
Sara Karinsdotter, masterstudent på Musikhögskolan i Malmö, ger en orgelkonsert med verk av bland annat Liszt.

Söndag 26 september kl. 17
Violin & slagverk
Justina Auskelyte (violin) och Johan Bridger (slagverk) spelar verk av
bland annat Bach, Händel, Pärt och Stevens.
Fri entré.

Svartvit fotografi på kvinna som håller i en violin upp och ned. Fotografi av man som håller i trumstockar.
Violinisten Justina Auskelyte och slagverkaren Johan Bridger spelar på konserten 26 september.

Söndag 3 oktober kl. 17
Orgelinvigning
Äntligen inviger vi den nyuppsatta orgeln på sidoläktaren, byggd 1906 av
Thorsell/Eriksson. Mats Hultkvist, Anders Johnsson och Christian Schultze spelar verk för en, två och tre orglar.

Söndag 10 oktober kl. 17
Trumpeter och fanfarer
Första körkonserten på nästan två år. Det måste firas med Johann Sebastian Bachs två mest festliga kantater BWV 29 och BWV 190.
S:t Johannes kammarkör, Jennie Lomm (sopran), Daniel Carlsson (counter), Leif Aruhn- Solén (tenor) och Jonas Samuelsson (bas). Barockorkester under ledning av Lena Tove. Christian Schultze, dirigent.

Torsdag 14 oktober kl. 19
Allt som jag känner - Tommy Nilsson
Den folkkära artisten Tommy Nilsson ger tillsammans med Johanneskören en finstämd konsert med älskade sånger från Nilssons hela karriär.
Biljetter köpes via www.onewayticket.se

Söndag 17 oktober kl. 19 OBS! se tiden.
En kvinnlig gigant
Fransyskan Cécile Chaminade (1857-1944) var en av få kvinnliga tonsättare som kunde leva på sitt komponerande. Här får vi bland annat höra hennes mässa för två röster och orgel.
Kristine Nowlain (sopran), Mathilda Bryngelsson (mezzo) och Mats Hultkvist (orgel).

Söndag 24 oktober kl. 17
Bruckners 6:a
Ett unikt tillfälle att få höra Anton Bruckners mäktiga 6:e symfoni med eminenta Helsingborgs Symfoniorkester. Stjärnskottet David Nieman är dirigent.

Söndag 31 oktober kl. 17
Rutters Requiem
Ett gästspel av en av Sveriges bästa ungdomskörer, SPUK, från S:t Petri i Malmö.
Tillsammans med orkester framför de John Rutters Requiem under ledning av Cecilia Martin-Löf.
Fri entré.

Musiker uppställda med sina instrument. De ser glada ut.
Helsingborgs Symfoniorkester framför Bruckners 6:e symfoni 24 oktober. Foto: Mats Bäcker

Söndag 7 november kl. 17
Brahms Requiem
En återkommande och mycket populär tradition är Malmö akademiska orkester och körs framförande av Johannes Brahms vackra Ein deutsches Requiem.
Sabina Zweiacker (sopran) och Jakob Högström (baryton). Daniel Hansson, dirigent.

Söndag 14 november kl. 17
Mozarts Requiem
Johanneskören framför det mytomspunna och mest älskade requiemet av dem alla, Wolfgang Amadeus Mozarts ofullbordade Requiem.
Hanna Kappelin (sopran), Matilda Paulsson (alt), Kristian Damsgaard (tenor) och Henning von Schulman (bas). Christian Schultze, dirigent.

Lördag 20 november kl. 17
Damkörsjubileum
Musikhögskolans damkör firar 10-årsjubileum med en konsert där alla tidigare sångare också har bjudits in. Lena Ekman Frisk, dirigent.
Entré 100 kr (köps vid ingången).

Söndag 21 november kl. 17
Bachsonater
Bland den vackraste och mest vilsamma musiken man kan lyssna på finns Johan Sebastian Bachs sonater för flöjt och orgel.
Johanna Zetterkvist (traversflöjt) och Christian Schultze (orgel).

Torsdag 25 november kl. 19
Pärlor ur operans värld
Malmö Sinfonietta bjuder in till jubileumskonsert med ”Pärlor ur operans värld”.
Entré 100 kr (köps vid ingången).

Söndag 28 november kl. 17
Händels Messias
Traditionsenligt på första advent framför S:t Johannes kammarkör Georg Fredrich Händels populära oratorium Messias.
Sara Sandström-Korp (sopran), Daniel Carlsson (counter), Leif Aruhn-Solén (tenor) och Hannes Öberg (bas). Barockorkester under ledning av Per Mattsson.
Christian Schultze, dirigent.
Valfri entré.

Kör står uppställd framför altaret i kyrka, framför sitter en orkester .
Första advent får vi lyssna till S:t Johannes kammarkör när de framför Händels Messias kl. 17.