Foto: Emma Larsson

Hela livet - en föreläsning om existentiell hälsa

Nyhet Publicerad

11 oktober kl. 13-16 hålls en kostnadsfri föreläsning där Anders Rosengren, läkare och professor ger fördjupande tankar om hur kropp och själ hänger samman. Viktiga livsfrågor vävs ihop med konkreta redskap för att hantera sjukdom, stress, ensamhet, relationer, sorg med mera. Anmäl ditt deltagande senast 29 september.

Ett nytt sätt att befrämja existentiell hälsa har utvecklats vid svenska universitet med stöd av Svenska kyrkan. Satsningen har resulterat i det digitala Livsstilsverktyget och boken Hela livet, som nu är tillgängligt som stöd, hjälp och inspiration i arbetet med existentiell hälsa.

I den här kostnadsfria föreläsningen ges fördjupande tankar om hur kropp och själ hänger samman utifrån bland annat Dag Hammarskjölds Vägmärken, Tomas Tranströmers poesi och den senaste hälsoforskningen. Viktiga livsfrågor vävs ihop med konkreta redskap för att hantera sjukdom, stress, ensamhet, relationer, sorg med mera.

Föredragshållare är Anders Rosengren som är läkare och professor i molekylär medicin vid Göteborgs universitet. Anders har i 20 år forskat kring livsstilssjukdomar och hälsa. Utifrån sin bok Hela livet berättat han om Livsstilsverktyget och hur det kan befrämja existentiell hälsa.

Anmälan

Föranmälan senast 29 september till pauli.malmo@svenskakyrkan.se. Ange namn, funktion och organisation. Begränsat antal platser.

Plats

S:t Pauli församlingshem, Kungsgatan 17 i Malmö.

Föreläsningen anordnas i samarbete med Sjukhuskyrkan SUS Malmö, S:t Pauli kyrka samt Skåneveckan för psykisk hälsa.