Hälsning från Karin - förändringens tid

Karin Pråmell, arbetsledande präst, här i S:t Johannes kyrka vill ge en hälsning och berätta lite om vad som är på gång här i S:t Johannes kyrka i höst. Förändringens tid är nu.

Hej,

jag hoppas att sommaren har varit fin!

Nu börjar det ljusna trots att hösten är påväg. Och kanske kan denna höst vara starten på något nytt?
Troligtvis blir det inte som det var förut, utan vi får hitta nya sätt som blir vårt nya normala.

I höst blir det mer konserter och annat att se fram emot i kyrkan, och du kan ta del av allt som kommer att hända genom att kika här på hemsidan.
Kanske kan vi få fira advent och jul med alla som vill vara med detta år?

Det är förändringar på gång, och så är det även här i vår kyrka. Vår präst Johnny Wegestål kommer att gå i pension och vi kommer  att avtacka honom söndagen 26 september i vår högmässa.
Men trots att Johnny går i pension så kommer han att tjänstgöra några helger i höst, så vi möter honom igen.

Ännu en förändring är att jag, Karin, slutar min tjänst i S:t Johannes kyrkan den förste september. Då fortsätter min resa till S:t Pauli kyrka,  så jag kommer att finnas kvar i församlingen.
Min avtackning kommer att bli söndagen 12 september i högmässan och jag hoppas att vi möts då.
När jag nu går vidare till S:t Pauli kyrka, så kommer Katarina Herbert att ta över efter mig och bli församlingens nya församlingsherde.  Katarina kommer att vara på plats från femte oktober och vi kommer att välkomna henne i vår högmässa söndagen 17 oktober.

Ett nytt kapitel ska få ta sin början, och vi ser fram emot att dela det med dig!

Psalm 730.

Må din väg gå dig till mötes och vinden vara din vän och må solen värma din kind och må regnet vattna själens jord och tills vi möts igen må Gud hålla, hålla dig i sin hand.

Guds välsignelse till dig

/Karin Pråmell