Träd mot kvällshimmel.
Foto: shutterstock.com

Fyra dagars sorgebearbetning i grupp

I november 2021 anordnar Svenska kyrkan Malmö en gratis fyradagars sorgebearbetning på Kyrkans hus i centrala Malmö. Dagarna vänder sig både till dig som tidigare sökt hjälp med din sorg och till dig som upplever att du inte blir färdig med ditt sorgearbete på egen hand. Sista anmälningsdag är 4 november.

Bearbeta sorgen tillsammans med andra

Att förlora en anhörig eller en vän gör att inget blir som det var förut. En plats står tom. Den tomheten kan vara tung att bära. Sorg har inget bäst-före-datum och det finns ingen normal eller onormalt lång tid som det tar att sörja. Vissa saker behöver berättas om och om igen.

Gratis fyradagars sorgebearbetning i grupp

13–14, 20–21 november anordnar Svenska kyrkan Malmö en gratis fyradagars sorgebearbetning på Kyrkans hus i centrala Malmö. Dagarna vänder sig både till dig som tidigare sökt hjälp med din sorg och till dig som upplever att du inte blir färdig med ditt sorgearbete.

Du får hjälp att gestalta sorgen

Under helgen arbetar vi tillsammans med den sorg som fastnat genom att gestalta sorgen i ord, bild och teorier. Tillsammans hjälps vi åt att finna en väg vidare.

Dagar och tider

Det är obligatorisk närvaro samtliga dagar för att du ska hinna med din process och för att alla som deltar ska kunna fokusera och vila i sitt sorgearbete.

• Lördag 13 november kl. 9.30–17
  • Söndag 14 november kl. 9.30–17
  • Lördag 20 november kl. 9.30–17
  • Söndag 21 november kl. 9–16.30.

Pris

Sorgebearbetningsgruppen är gratis. Fika och lunch serveras kostnadsfritt varje dag.

kursledare

Kursledare är diakonerna Alexander Kepp och Eva Blomdell samt prästen Elisabet Hartman.

Anmälan

Sista anmälningsdag är 4 november. Anmälan görs till Elisabet Hartman som också kan svara på frågor.

Elisabet Hartman

Präst, S:t Johannes kyrka, S:ta Maria kyrka