Armband med pärlor i guld, rött, grönt, beige och blå.
Foto: Ikon

Frälsarkransvandring

I sommar är du välkommen på Frälsarkransvandring i S:t Petri kyrka. Vandra i din egen takt och meditera vid pärlorna. Alla på en gång eller kanske en pärla om dagen.

Meditera vid de arton pärlorna

Vandra i din egen takt och meditera vid pärlorna. Alla på en gång eller kanske en pärla om dagen. Utställningen pågår 14 juni–10 augusti, kyrkan är öppen dagligen kl. 10–18.

Hämta folder i informationsdisken

Fråga i kyrkans informationsdisk efter foldern med texter till pärlorna och en karta över vandringen.

Din egen frälsarkrans

Om du vill ha din egen frälsarkrans finns den i kyrkan att köpa i vuxen- eller barnstorlek.

Det blev en krans med arton pärlor. En frälsarkrans, en andlig räddningskrans, för att påminna oss om att vi inte är lämnade till ödet, att det finns en mening, att vi är önskade. Påminna om att Gud finns.

Martin Lönnebo, biskop emeritus som band den första frälsarkransen under en resa till Grekland