Foto: Åsa Sjöström

Fotoutställningen THIS IS ME!

Inte man eller kvinna. Utan ickebinär. Utställningen ”THIS IS ME!” synliggör människor som länge varit osynliga. Människor som varken identifierar sig som man eller kvinna, både och, någonstans mittemellan eller vars könsidentitet varierar över tid. Från 14 augusti till 9 september kan man besöka utställningen av fotograf Åsa Sjöström med texter av frilansjournalisten Ida Persson Lännerberg i S:t Johannes kyrka

Att bli accepterad för den man är

I fotoutställningen ”THIS IS ME!” får vi ta del av fotografen Åsa Sjöströms porträtt av  ickebinära i olika åldrar, från olika delar av landet, med olika livsresor - men med samma längtan om att bli accepterade och erkända precis som de är.
Varje person gestaltar sin historia genom två bilder tagna av Åsa Sjöström och genom texter av frilansjournalisten Ida Persson Lännerberg som intervjuat alla i utställningen.
Utställningen handlar om kampen för att bli älskad och accepterad för den man är och rätten att få älska vem man vill.
Bilderna är vackra, enkla och avskalade och tillsammans med texterna får de ytterligare en dimension.

Se utställningen i kyrkan

14 augusti kl.18 invigs utställningen med ett vernissage, där man bland annat kommer att få möta fotografen Åsa Sjöström och en del av personerna från fotografierna.
Vi är extra glada över att detta kan ske i samband med World Pride som äger rum 12 augusti-22 augusti i Köpenhamn och Malmö.
Max 50 personer i kyrkan.

Därefter finns utställningen THIS IS ME! att se varje dag under kyrkans öppettider till och med torsdagen 9 september.

PERSONERNA BAKOM UTSTÄLLNINGEN

Åsa Sjöström är en internationellt uppmärksammad och mångfaldigt
prisad stillbildsfotograf med inriktning på mänskliga rättigheter och utsatta grupper i samhället.
Hon är även filmaren och regissören bakom dokumentären ”Den Sista Cirkusprinsessan” (2020) som bland annat varit nominerad till bästa nordiska dokumentär på ”Göteborgs filmfestival”, samt vunnit Ifema audience award.
(Denna utställning är en fortsättning på tidningsartikeln i Sydsvenskan i januari 2021.)

Ida Persson Lännerberg är frilansjournalist som arbetar för Sveriges Television, Sveriges Radio och olika tidningar. Hon har även regisserat dokumentären ”Lindy the Return of Little Light” (2019) som vunnit flera priser både i Sverige och utomlands.
I denna utställning har hon intervjuat alla personer på fotografierna, och genom sina texter förmedlar hon deras historia.