Foto: Doc Lounge

Filmvisning: "Gabi - mellan åren 8 och 13"

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen på filmvisning i S:t Johannes kyrka, torsdagen den 4 juli klockan 17:00. Då visar vi filmen "Gabi - mellan åren 8 och 13", efter manus och regi av Engeli Broberg.

Filmvisningen är en del av Svenska kyrkan Malmös program under Malmö Prideveckan och visas i samarbete med Doc Lounge. 

Filmen visas klockan 17:00 i S:t Johannes kyrka. Och klockan 18:15 hålls ett samtal efter filmen under rubriken ”Dom man pratar om”. Samtalet berör hur det är att vara ung transperson idag samt anhörig. Vi tar också upp alla debatter som varit sista tiden och hur det påverkar familjer och andra unga transpersoner. Ida och Violetta Wreland samt prästen Hanna Malmqvist medverkar.

Genom pepparkaksbak, födelsedagar, skoldagar och pepparkaksbak igen följer vi Gabi mellan 8 och 13 års ålder. Precis som andra unga försöker hon att hantera vardagsliv, familjekonstellationer och flytten till en annan stad. Samtidigt vantrivs hon i de trånga könsroller som utgör norm i samhället.

I filmen delar Gabi med sig av sina funderingar på ett öppenhjärtigt, modigt och odramatiskt sätt. Hon vill ju bara vara sig själv. En till synes enkel önskan. En mänsklig rättighet.

"Vissa säger att jag vill vara en kille, men jag vill bara vara Gabi." En enkel önskan kan man tycka. Det är den inte. Under 5 års tid följer vi ett barns kamp för att hitta sig själv i ett könspolariserat Sverige.