Ansiktena av en ung tjej och en ung kille samt texten BUFF play Malmö filmfestival 2021.
Foto: BUFF Filmfestival

BUFF filmfestival strömmas online

13–19 mars går årets upplaga av barn-och ungdomsfilmfestivalen BUFF av stapeln. Denna gång hålls festivalen helt online. Via en ny strömningstjänst, BUFFplay.se, kan du se alla 122 filmer för mindre än vad en biobiljett kostar. Svenska kyrkan delar som vanligt ut pris till bästa ungdomsfilm. I juryn sitter bland andra Erica Lang, präst i Husie församling i Malmö.

Tillsammans i livet och världen är årets tema

Årets tema för BUFF är Tillsammans i livet och världen. Många av filmerna i festivalen kretsar kring känslan av sammanhang på olika vis, att tillhöra en grupp och skapa en identitet. Det handlar om filmer från hela världen, berättade från ett ungt perspektiv och många av filmerna har sin premiär på BUFF.

BUFF 2021 sker online

Årets festival är helt online via en helt ny plattform, BUFFplay.se. Här kan du för en liten peng ta del av alla 122 filmer, olika workshops, seminarier, intervjuer med skådespelare och regissörer och massa annat skoj. Läs mer om programmet och köp tillgång till plattformen via buff.se. Se länk längre ner på sidan.

Svenska kyrkans pris till bästa ungdomsfilm

Svenska kyrkans filmpris till bästa ungdomsfilm delas ut till en ungdomsfilm som håller hög konstnärlig kvalitet och synliggör existentiella, rättvise- och sociala frågor på ett sätt som berör både ungdomar och vuxna. Prissumman är på 100 000 kronor.

Åtta ungdomsfilmer från olika delar av världen tävlar

De åtta filmer som tävlar i år är:

Präst från Husie församling med i juryn

Svenska kyrkans jury på BUFF 2021 består av Erika Heil Utbult, t f stiftskonsulent och församlingspedagog, Hässleholms församling, Erica Lang, präst, Husie församling, Ita Zbroniec-Zajt, filmfotograf och David Nzinga, skådespelare och producent, grundare till produktionsbolaget DNZ pictures och plattformen People Of Film.

Prisutdelningen streamas live från Rådhuset i Malmö på BUFFplay.se torsdag 18 mars kl. 18–18.45.