I förgrunden är det gräsvipor i siluett mot solnedgången som går från mörk turkost, lila, rött och oranget.
Foto: pamas / Shutterstock

Bearbeta din sorg genom samtal i grupp

Känner du att du behöver prata med någon om din sorg eller att du inte kommer vidare i ditt sorgearbete? I höst startar en grupp i S:t Johannes församlingshem som kommer att ses sex onsdagar. I gruppen kommer vi tillsammans att prata om sorgen och dela våra erfarenheter. Samtalen i grupp är gratis.

Att tala om sorgen kan göra den lättare att bära.
Att förlora en anhörig eller en vän gör att inget blir som förut.
En plats står tom, och den tomheten kan vara tung att bära.
Ibland kan man uppleva att det går för fort eller tar för lång tid - det är normalt. Vi bearbetar alla vår sorg på olika sätt, och ingenting är rätt eller fel.

Gratis samtalsgrupp

Under hösten kommer samtalsgruppen att träffas sex onsdagar med start i slutet av september. Träffarna kommer att hållas i S:t Johannes församlingshem, Kapellgatan 6, Malmö.
Gruppen är för dig som upplever att du inte kommer vidare i ditt sorgearbete på egen hand eller som har sökt hjälp för din sorg tidigare och vill bearbeta den tillsammans med andra genom samtal i grupp.

Att delta i gruppen är gratis och det ingår enklare fika.

Dagar och tider

För att skapa en trygg grupp där alla kan vila i sitt sorgearbete är det bra om du kan närvara vid alla träffarna.

29 september kl. 17 – 18.30
6 oktober kl. 17 – 18.30