Sommarklädda kvinnor står utspridda i vatten med gröna träd bakom.
Foto: Lukas Arnsby

After Work-serien

Nyhet Publicerad

Sedan många år finns konsertserien After Work på fredagar i S:t Petri kyrka med mycket orgelmusik, men också körkonserter och ibland något oväntat. Detta är konserterna i vår.

Vårens konserter

FREDAG 2 FEBRUARI 17.00 | AFTER WORK: Nu lättar det
Artistduon Stefan & Kim med Carl Adam Landström, orgel. Gästframträdande av Ulrika Skoglund, sång.

FREDAG 5 APRIL 17.00 | AFTER WORK: Kai Krakenberg
Tysk konsertorganist gästspelar i S:t Petri kyrka och framför orgelmusik av Percy Whitlock, Richard Sennels och Max Reger.

FREDAG 19 APRIL 17.00 | AFTER WORK: Faust av Petr Ebens
Katharina Hieke, orgel och Carl Adam Landström, recitatör. Hieke är en tysk organist och kantor som är verksam i Svenska kyrkan i Wien, som här sammanstrålar med Carl Adam Landström. Faust för orgelsolo är Petr Ebens bearbetning av sin egen scenmusik till Goethes Faust komponerad 1976 för Burgtheater Wien.

FREDAG 26 APRIL 17.00 | AFTER WORK: Maxime Denuc
Tonsättare med bas i Bryssel, som komponerar elektronisk musik. Hans album Nachthorn har kritikerrosats, särskilt av Boomkat som valde den till en av de tio bästa skivorna 2022. Den var soundtrack till Chanel Haute Couture-modevisningen i januari 2023. Konserten ingår i INTONAL – Festival för experimentell och elektronisk musik 24–28 april.

FREDAG 24 MAJ 17.00 | AFTER WORK: Horisonternas drömmar
Körerna Carolinæ Röster (på bilden ovan) och via-nova-chor München med Carl Adam Landström, orgel. Kerstin Behnke och Ulrika Emanuelsson, dirigenter.

I samarbete med Sensus. | Fri entré.