Foto: Christin Sagnér

50 från och med 1 juni i gudstjänsten

Nu öppnar vi åter upp kyrkans portar och firar mässa tillsammans!

Äntligen!

Som vi har väntat, längtat och kämpat. Nu öppnar vi åter upp kyrkans portar och firar mässa tillsammans! Den 1 juni beslutade regeringen att påbörja vägen mot ett mer normalt liv i vår del av världen.

För vår del innebär detta att vi från och med söndag (6 juni) åter får fira högmässa tillsammans! Det kommer fortsatt att finnas restriktioner som begränsar oss, vi kommer till exempel endast att få släppa in 50 personer (plus personal), man måste sitta på anvisad plats etc. Men samtidigt är detta givetvis en enorm lättnad för oss som församling och mycket tyder på att vi redan 1 juli kan öppna upp för ännu fler gudstjänstfirare i vår vackra kyrka. Någon förtäring kan vi inte heller erbjuda i anslutning till mässan men vi uppmuntrar gärna till spontan picknick i trädgården efter mässans slut!

När vi nu kan öppna upp vår gemenskap på plats så har vi också tagit beslutet om att sluta livesända våra mässor på söndagarna. Vi vet att detta har varit ett populärt inslag för flera av er, men vi kan helt enkelt inte få ihop det på ett bra sätt. När vi nu öppnar upp för fysisk närvaro i kyrkorummet kan vi inte göra den produktion som vi tidigare haft plus att vi vill ha ett kyrkorum som känns tryggt och säkert för de som väljer att söka sig dit. Slutligen kräver även filmningen stora personella och tekniska resurser, något vi helt enkelt inte har när personalen nu behövs till mer ordinarie uppgifter.

Dock kommer inte våra sociala medier vara helt svarta utan håll gärna utkik där, det kan komma både korta och långa inslag när man minst anar det!