Orgelpipor
Foto: shutterstock.com

Orgelpunkt Malmö

Orgelpunkt Malmö är ett forum för dig som älskar orgelmusik. Här hittar du information om orgelkonserter, lunchmusik, orgelundervisning, orgeldemonstrationer, orgelvisningar och andra orgelrelaterade evenemang i Svenska kyrkan Malmö. Här finns också möjlighet att läsa om en del av Malmös orglar.

Mats Hultkvist vid spelbordet till S:t Johannes orgel

Orgelkonserter

I S:t Petri kyrka, S:t Johannes kyrka och S:t Andreas kyrka (och även ibland i Malmös övriga kyrkor) ges ambitiösa orgelkonserter på hög nivå, ofta med internationellt kända solister.

Stor, hög modern orgel med många pipor

Orgelvisning

De större orglarna i Malmö är vidunderliga instrument, men också fantastiska maskiner och grandiosa byggen. Svenska kyrkan Malmös organister ger gärna orgelvisningar för grupper, till exempel för organister, skolklasser, arbetskamrater eller för vännerna före festen.

Flicka spelar på en kyrkorgel

Musikundervisning

Många musiker i Svenska kyrkan Malmö erbjuder undervisning i framförallt orgel, men ibland även i piano och sång. Undervisningen erbjuds ofta i första hand de som är aktiva i kyrkans verksamheter, till exempel körer.

Lunds stifts musikpodd

Du har väl inte missat Lunds stifts musikpodd? Varje program tar upp ämnen med anknytning till Lunds stifts musikliv. Ta på dig hörlurarna, lyssna och njut!