Körsångare i kyrkan
Foto: Karin Rosvall

Musik, kör och kultur

Svenska kyrkan Malmö har en viktig plats på Malmös kulturscen. Varje vecka, året om kan du ta del av olika musik- och kulturevenemang - allt från musikgudstjänster och storslagna konserter med kör, orkester och orgel - till konstutställningar, samtalskvällar och föreläsningar. Kyrkan erbjuder också cirka 80 olika körer för dig som gillar att sjunga. Oavsett vilken ålder du är i och vilka förkunskaper du har, finns det en kör som passar dig.

Logotyp för orgelfestivalen mot ljusblå bakgrund

Malmö International Organ Festival

17-22 maj arrangerar Svenska kyrkan Malmö en internationell orgelfestival där Malmös varierade och spännande orgelbestånd visas upp. Såväl Malmöorganister deltar som kända gästande organister från olika håll. Festivalen bjuder på konserter med internationella organister, masterclass, seminarier och orgelvisningar. Dessutom kan du boka plats på orgelsafari lördag 21 maj - en busstur som tar dig runt till konserterna i kyrkorna. Boka din plats här på sidan!

Körsångare i kyrkan

Sjung i kör

Körlivet i Svenska kyrkan Malmö är djupt rotad. Här finns körer för olika kunskapsnivåer, med olika inriktningar och för alla åldrar. Att vara med i en kör kostar ingenting. Vill du börja sjunga i en kör kan du få vägledning via översikten här nedan över de olika typer av körer som erbjuds i kyrkorna.

Texten 100 utgörs av blå och gula händer.

Seminarier:100 år av demokrati?

2021 var det 100 år sedan den allmänna och lika rösträtten infördes och demokratin blev en del av det svenska samhället. Svenska kyrkan Malmö anordnade en seminarieserie under året för att belysa demokratiaspekter i vår tid med utgångspunkt från kyrkans uppdrag, religionens plats i samhället och den etiska utvecklingen som vi alla är en del av.

Orgelpipor

Orgelpunkt Malmö

Orgelpunkt Malmö är ett forum för dig som älskar orgelmusik. Här hittar du information om orgelkonserter, lunchmusik, orgelundervisning, orgeldemonstrationer, orgelvisningar och andra orgelrelaterade evenemang i Svenska kyrkan Malmö. Här finns också möjlighet att läsa om en del av Malmös orglar.

Lunds stifts musikpodd

Du har väl inte missat Lunds stifts musikpodd? Varje program tar upp ämnen med anknytning till Lunds stifts musikliv. Ta på dig hörlurarna, lyssna och njut!