Ljusgrön nyckelbricka med texten vetintevarför

Utforska kristen tro

I Limhamns kyrka finns möjlighet att utforska, få kunskap om och erfarenhet av den kristna tron och kyrkans liv. Kyrkan är öppen för olika former av andlig fördjupning, till exempel genom studiebesök och våra präster samtalar gärna med dig om dina frågor och funderingar.

Ordet coexist målat i symboler

Tro och liv

Här möts vi för att dela tankar om just tron och livet. Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper men vara nyfiken på kristen tro.

Vi träffas i Limhamns församlingshus kl. 19–20.30 tisdagar, jämna veckor under januari–april 2021. Föranmälan senast 6/1 2021.

Anmälan och information: ledare Anna Malmqvist

Anna Malmqvist

Präst, Limhamns kyrka

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsidan på broschyren Andlig fördjupning
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.