Ung tjej i cykelhjälm och med ryggsäck på väg in i Limhamns kyrka

Limhamns kyrka som klassrum

Välkommen med din klass till Limhamns kyrka! Under ett besök kan man bland annat få lära sig om kristna symboler och traditioner, kyrkoåret - kyrkans alldeles egen kalender, hur lokalsamhället såg ut vid tiden då kyrkan byggdes samt hur reformationen och kyrkan hänger ihop.

Kyrkobyggnader bär på berättelser

Kyrkobyggnader bär ofta på många berättelser. Berättelser om bygden runt kyrkan och om människorna som bor där och har bott där i olika tider. Genom historien har kyrkan varit en naturlig del av många människors liv och är det än idag. Här utspelar sig många av livets stora händelser.

Limhamns kyrka är en del av Limhamns historia

Limhamns kyrka byggdes år 1890 och har sedan dess varit ett rum dit människor har sökt sig av olika anledningar. Kyrkan är därför en del av Limhamns historia och nutid. Här finns mycket att upptäcka. Välkomna att uppleva vad kyrkan har betytt för människor då som nu.

kostnadsfria Pedagogiska program för elever i förskola och grundskola

Svenska kyrkan i Limhamn erbjuder olika kostnadsfria program för elever i förskolan,  grundskolan och fritidshem Alla program är förankrade i aktuella läroplaner och kursplaner i utvalda ämnen. Programmen bygger på en respekt för vårt mångkulturella samhälle och för skolans värdegrund och uppdrag. Den undervisning som eleverna möter i kyrkan är icke-konfessionell.

Med detta som utgångspunkt och med Limhamns kyrka som resurs hoppas vi kunna erbjuda undervisning som är relevant och meningsfull för alla elever vi möter. Det finns goda möjligheter att anpassa och skräddarsy innehållet i våra program, så tveka inte att höra av dig om du har särskilda önskemål kring upplägget för dina elever.

Limhamns kyrkas pedagogiska program

Påskvandring  för årskurs F-1

Ämne SO, religion.

Varför firar kristna påsk? Eleverna får ta del av påskens berättelse genom en vandring i kyrkorummet.

Tid: vecka 12. Bokning: från vecka 9.

Påskväskorna för årskurs 2-3

Ämne SO, religion.

Genom ett dramatiserat påskspel får eleverna följa påskens händelser dag för dag. Följ med när vår personal hittar några spännande resväskor i olika färger. Vad finns inuti dem?

Tid: vecka 11 och 12. Bokning: från vecka 9.

Julvandring för årskurs F-2

Ämne SO, religion.

På samma vis som vid påsken får eleverna ta del av julens berättelse i form av en vandring genom uppbyggda scenografier. Eleverna får lära sig om händelserna kring Jesu födelse och varför kristna firar jul.

Julvandringen är förlagd till Limhamns församlingshus.

Tid: vecka 49 och 50. Bokning: från vecka 47.

Möte vid julkrubban för årskurs 2-3

Ämne SO, religion.

Kom och hör julens berättelse vid julkrubban i kyrkan.

Tid: vecka 49 och 50. Bokning: från vecka 46

Om kristen tro 1  för årskurs 2-3

Ämne SO, religion, historia.

Under besöket får eleverna lära sig om olika kristna symboler, kristna högtider samt om kristendomens roll i skolan förr i tiden. Vi undersöker även vad kyrkobyggnaden kan berätta för oss om Limhamns lokalhistoria. Besöket avslutas med en frågestund.

Om kristen tro 2 för årskurs 4-6

Ämne religion.

Vid detta besök får eleverna lära sig om kyrkoåret – kyrkans egen kalender. Vi fördjupar oss även i kristna traditioner och centrala tankar bakom några kristna ritualer. Eleverna får titta på särskilda kläder och textiler som används under gudstjänsten och tillsammans undersöker vi dess betydelse. Besöket avslutas med en frågestund.

Reformationen och Martin Luther för årskurs 4-6

Ämne historia, religion.

Vem var Martin Luther och vad var hans roll under reformationen? Hur såg reformationen ut i Sverige och hur hänger allt detta ihop med kyrkan? Dessa frågor besvarar vi under ett besök i Limhamns kyrka. Och kanske får vi träffa självaste Martin Luther …

Studiebesök i kyrkan för årskurs 7-9

Ämne religion, samhällskunskap.

Besöket skräddarsys efter era behov och önskemål. Här finns det möjlighet för eleverna att ställa frågor och samtala kring ämnen som tas upp i religions- och samhällsundervisningen.

Tid: hela läsåret. Bokning: sker löpande under året.

Kontakt pedagogiska program

Charlotta Ortiz