Fira advent och jul i Malmös kyrkor

Advent och jul är högtiden då vi i väntan på Jesu ankomst och med hopp kan tänka på att ljuset alltid lyser i mörkret. I Malmös kyrkor firas advent och jul på många olika sätt.

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Läs mer om advent och vad bibeltexterna i kyrkan handlar om under adventstiden.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Mittgången i en fullsatt kyrka. Längst fram står en kyrkokör i julkläder mellan två julgranar och sjunger.

Välkommen i jul

Välkommen att fira gudstjänst och upplev konserter under advent och jul – på plats eller digitalt. Här läser du om vad som firas under de olika dagarna i jul.

En blandad ungdomskör i röda kåpor sjunger.

Julens musik i Malmö

Advents- och juletiden innebär mycket musik i Malmös kyrkor. Här hittar du en sammanställning med vad som väntar.

Få stöd av kyrkan i jul

Julen kan vara en tuff tid för många och det finns stöd att få i Svenska kyrkan. Här finner du vad för diakonala insatser som Svenska kyrkan Malmö genomför under julen 202

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

Känns det svårt att få julen att gå ihop?

Du som är bosatt i Fosie församlings geografiska område, Fosie kyrka, Västra Skrävlinge kyrka, Oxie kyrka, Glostorp kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan har möjlighet att anmäla ditt intresse till att få en julkasse. Julkassen är en extra insats som kan sätta en liten guldkant på ditt julfirande. Sista anmälningsdag 30 november.