Bildmontage illustration av enneagram och foto Jesusikon
Foto: Lukas Uher, shutterstock.com

Enneagrammet

Enneagrammet är en psykologisk modell för självkännedom och andlig utveckling. Modellen hjälper oss att förstå vår och andras motivation och drivkraft. S:t Matteus kyrka i Malmö erbjuder både grundkurs och fortsättningskurs i enneagrammet.

Enneagramdag

(Lördagen den 14 november utgår)
Datumet har p.g.a. coronapandemin ändrats till den 17 april 2021 kl. 10–15
i S:t Matteus kyrka är en samlingsdag för alla som har grundkännedom om enneagrammet och vill fördjupa sina kunskaper. Vi gästas av Ann Timm och Tina Tornell från Enneagramcenter i Stockholm. De kommer att tala om konflikthantering för de olika triaderna.

Pris: 100 kr (inkl. lättare lunch och fika)

Anmälan görs till Marie Bernéli.

Enneagrammet - fortsättningskurs

Lördagen den 5 december kl. 10–15 i S:t Matteus kyrka - en dag om Enneagrammets undertyper. Inom varje strategi beskrivs tre varianter som sinsemellan kan vara ganska olika – de så kallade undertyperna.

Pris: 100 kr (inkl. frukost och lunch).

Ledare: Marie Bernéli

Anmälan görs till Marie Bernéli.

Marie Bernéli

Diakon, S:t Matteus kyrka

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsidan på broschyren Andlig fördjupning
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.